Zelenskis prašys jo neišvežti. Tai gali nutikti jau liepą  ()

Jei Ukraina bus nugalėta, kitas Putino taikinys bus Europos šalys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyla grėsmė, kad 2024 metų liepą Rusijos kariai vėl gali atsidurti prie Kyjivo, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vėl kreipsis į Vakarų šalis su prašymu jo neišvežti, o tik aprūpinti Ukrainos kariuomenę„The Times“ rašo Iainas Martinas.

Karas Ukrainoje nėra įšaldytas konfliktas ir fronto linijoje vyksta intensyvios kovos. Yra reali rizika, kad Ukrainos pajėgos bus nustumtos. Jei Ukraina bus nugalėta kitas Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino taikinys gali būti Europos šalys.

„Prezidentas Macronas aiškiai pajuto pavojų ir bando nukreipti Vakarus prie stipresnio požiūrio, didindamas galimybę įvesti sausumos karius. Kitos šalys, pavyzdžiui, Vokietija, tai griežtai atmeta. Kada pagaliau paaiškės, kad taiką Europos gyventojams galima užtikrinti tik jėga? Kada kris Ukraina ir Putinas ims grasinti Baltijos šalims, Lenkijai, Suomijai, Švedijai ar Norvegijai? Nė vienas, kuris yra Ukrainos apsisprendimo prieš Rusijos barbariškumą šalininkas, nenori, kad šis košmariškas scenarijus išsipildytų. Tačiau statymai yra labai dideli. Turime suvokti siaubingą pralaimėjimo kainą“, – pabrėžė Martinas.

 

Jis taip pat priminė, kad be karinio Ukrainos pralaimėjimo galimi ir kiti scenarijai. Pavyzdžiui, Rusijoje gali įvykti perversmas arba Donaldas Trumpas, laimėjęs JAV rinkimus, bandys įvesti paliaubas ir de facto priversti Ukrainą kapituliuoti.

(41)
(7)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: