Bandoma sukelti katastrofą Moldovoje. Šokiruojantys įvykiai. Ką atskleidė Zelenskis  ()

Iškilo grėsmė ne tik Ukrainai, bet ir Moldovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 29-osios naktį Rusijos kariai atakavo Kanivo ir Dniestro hidroelektrines, o tai gali sukelti pasekmes aplinkai ne tik Ukrainoje, bet ir kaimyninėje Moldovoje, sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Tą naktį Kanivo ir Dniestro hidroelektrinės tapo sąmoningais priešo taikiniais. Teroristinė šalis nori, kad Chersono regione pasikartotų katastrofa. Tačiau dabar iškilo grėsmė ne tik Ukrainai, bet ir Moldovai. Vanduo prie pasienio stulpų nesustos, kaip ir Rusijos karas nesustos, jei kartu ir laiku jo nesustabdysime Ukrainoje“, – sakė V. Zelenskis.

Į hidroelektrinę paleistas raketas numušė oro gynyba, sakė Černivcų regiono karinės administracijos vadovas Ruslanas Zaparaniukas, ir vandens tiekimas nebuvo pažeistas.

Kovo 22 dieną apšaudyta Dniepropetrovsko hidroelektrinė – žuvo užtvanka važiavusio troleibuso vairuotojas, tačiau pati užtvanka atsilaikė.

 

Praėjusią vasarą tūkstančiai žmonių Chersono regione buvo priversti palikti savo namus po to, kai birželio 6 d. buvo sunaikinta Kachovkos hidroelektrinės užtvanka, kuri Dniepro upės rezervuare sulaiko 18 milijardų kubinių metrų vandens. Dėl to buvo užtvindytos gyvenvietės abiejose Dniepro pusėse. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(10)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: