„Tai 30 000 000$ sistemos.“ Ką išdarinėja dronai už 1000$ (Video)  ()

Dešimčių milijonų dolerių vertės sistemos bejėgės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kupjansko srityje Ukrainos dronams pavyko pašalinti porą trumpojo nuotolio priešlėktuvinių sistemų 9K330 „Tor“, kurių vertė siekia 30 mln. USD. Ir šie dronai kainuoja viso labo 1 000 USD.

Tai įmanoma dėl to, kad ne taip seniai priešlėktuviniai radarai nebuvo skirti kovai su taikiniais, kurių radaro parašas ir skrydžio modelis yra panašūs į paukščių. Radaro programinė įranga juos ignoruoja kaip triukšmą daugumoje senesnių sistemų ir nepateikia operatoriui.

Naujus radarus, ypač tuos, kurie skirti aptikti bepiločius orlaivius, nebėra taip lengva apgauti. Savo ruožtu, kalbant apie senesnius, geras derinys yra dronas su žemu radaro parašu, kartu su patyrusiu operatoriumi, galinčiu šiek tiek imituoti paukščių elgesį.

 

 

Tokiu būdu dronų operatoriai gali nepastebėti priartinti savo valdomą droną prie „Tor“ sistemų (kurioms taip pat yra sunku aptikti raketas „Storm Shadow“), todėl sistemos smarkiai pažeidžiamos arba sunaikinamos. Ypač turint omenyje Rusijos problemas gaminant elektroninius komponentus, tai skaudi netektis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: