Elonas Muskas pateikia savo prognozes apie karą – ar Ukraina kris?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Treisonas 2024-03-31 15:01
Ką reiškia, kaip debilai turi krūvas babpkių, kai kuriems pasiseka tiesiog gimti pačiu laiku, pasaulio debilas su milijardais, ožkapisys, rusų kiaulė.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-03-31 15:29
Muską gali mėgti arba gali jo nemėgti, bet tai ką rašai apie jį, yra tipinės kaimo bobos filosofija! Visų pirma pinigus jis užsidirbo, o ne tiesiog turi. O neva sėkmė jam "nusišypsojo" todėl, kad jis beprotiškai daug dirbo ir dar dabar taip dirba! https://www.youtube.com/watch?v=2H4z1g- ... 8u9aH9k-0n
vanduo4 2024-03-31 16:31
Muskas turėtų patylėti. Jis yra kūrėjas, o ne politikas.
laurius 2024-03-31 22:43
Taip taip, nuo nulio. Kai pradėjo verslą turėjo tik tėvo švarką ir kelis milijonus dolerių
Dannas3 2024-03-31 23:07
https://www.youtube.com/watch?v=4eqooUI3EfY Nu ne tik gelytes Musko karjeroj.
vardasas 2024-04-01 07:02
Jei pakalbetum su musku manau tau keleta milijonu duotu jei tik sugebetum padaryti tai ka padare jis, bet puikiai zinai kur tie milijonai nukeliautu.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-01 23:30
Nežiūrėjau ilnai tos apžvalgos, bet jau nuo pat pradžių užkliuvo, kad dažnai naudojama E.Musko nuotrauka, kur jis rūko žolę. Tai įvyko Joe Rogan podcasto metu, valstijoje, kur rūkyti žolę legalu. Bet "apžvalgininkas" ne veltui į tai nusitaikė - tikslas pavaizduoti Muską iš blogosios pusės. Tada keletas techninių niuansų apie Teslą automobilį. Geriausia ta vieta kur apelsiną įstato į vairą ir apgauna autopilotą. Galiausiai sako ar Tesla spręs šias problemas Tikėtina, kad "leaking batteries" ir "medžio gabalo" problemas jau išsprendė. Bet su autopiloto apgavimu tai čia nėra problema automobilyje, nors būtent taip ir norima nušviesti. Tai čia ir baigiau - šiknon tokius apžvalgininkus, t.lt kinietiško šlamšto testavimo "specialisto" lygis
immortallt 2024-04-02 10:09
Daugiau nei milijoną turinčių pasaulyje yra 70 milijonų asmenų. Kažkodėl niekas kitas nesukūrė nei sėkmingai veikiančių daugkartinių raketų, ir iki jo niekam nepavyko paleisti masinei gamybai elektromobilius. Ne, jis nėra inžinierius, ir ne pats sukūrė, jis gerai sudeda procesus, nebijo imtis didelės rizikos - daro tai, ką nesugeba tradicinė pramonė. Iš dalies tai gali daryti, nes turi psichiatrinį sutrikimą, na iš esmės yra sociopatas. Iš čia ir kyla visi jo nusišnekėjimai, nes jis nevertina emocinės pusės, o priima matematinius sprendimus. Kitaip sakant, žaidžiant pokerį jis vertintų tik kortas ir jam visiškai neįdomu kitų žmonių emocijos. O šiaip bendra taisyklė gyvenime apie viską, nuėjus į kibininę, nepirkti žuvies. Išverčiant į šią situaciją, nesitikėti gero atsakymo iš asmens, kuris įgalina kitus kurti apie vertybinius dalykus, geopolitiką. Jam tai tik skaičiukai, kurie trukdo jo procesams. Todėl jis ir nepriiminėja atitinkamų sprendimų.
Dannas3 2024-04-02 11:07
Tu rimtai ziuri tokius dalykus? Juk uztenka klausyt. Nzn is kur apie ta apelsina istraukei bet mano pasidalintam video visai apie kitus dalykus kalba, labiau apie Musko asmeni ir "jo sukurtas" imones. Pasimato koks savanaudiskas garbetroska yra, ypac juokinga istorija su tesla.
Magnus 2024-04-02 11:08
Sutinku dėl kibininės. Tačiau jei žmogus kuris šimtus kartų įrodęs, kad sugeba atlikti super sudėtingus skaičiavimus esant labai dideliam spaudimui bei viską vistiek įvertina šaltu protu bei priema tinkamą sprendimą dabar sako, jog verta dėrėtis. galbūt verta dėrėtis? Na čia kaip šachmatuose, jei esi žaidęs. Tai yra riba, kai vienas žaidėjas padaro klaidą ir persvara pereina į vieną pusę "negrįžtamai". T.y jei abi pusės nuo šio taško atliks tik pačius geriausius ėjimus, vistiek nugalėtojas ir baigtis jau aiški. Kompiuteris tai mato, dirbtinis intelektas tai mato, didmeistris tai mato, tačiau didžiajai daugumai žmonių tai dar nesimato, bet su kiekvienu ėjimu, vis daugiau žmonių tai pradeda matyti. žinoma, šachmatų partijoje kai žaidžia lygiaverčiai (ne didmeistriai) žaidėjai, verta nepasiduoti ir tikėtis kito žaidėjo klaidos. Taip, kad Ir Ukraina gali tikėtis kažkokios klaidos. Bet esmė tame, jog rizika ir kaina yra didelė. Kuo ilgiau žaisi bei kuo ilgiau priešininkaas nedarys klaidos, tuo mažiau figūrų liks ant lentos ir tuo akivaizdžiau darysis visiems , jog laimėti nėra vilties, bei laikas paspausti priešininkui ranką bei pasiųlyti lygiasias bus praėjąs. Beje, čia tik šalti pamąstymai. Nesu įsigilinęs tiek į šį Musko postą, nes X'e pats neskaičiau. Tiek nežinau apie karo Ukrainoje subtilybes.
Benediktas 2024-04-02 11:15
Galima tikėti ką sako Muskas, jo protu ir įžvalgomis, meistriškumu, analitika, šaltu protu, intelektu - su viena sąlyga. Jei jis nėra šališkas ir nesiekia savo tikslų su šiais pasisakymais. Bet jis daug pinigų sukišęs į Kiniją. Abejoju ar kinai neturi spaudimo mechanizmų jam. Kinjai svarbu Rusija kaip partneris, kad ji nepralaimetu. Svarbu, kad pralaimetu vakarai. Kad butu bussines as usual.
immortallt 2024-04-02 11:17
Tai kad savanaudiškas ir garbėtroška, keičia faktus ką pasiekė Tesla ir SpaceX? Jums su juo bendrauti reikia, ar jis į valdžios aparatą veržiasi, kad asmenybė svarbu vertinant pasiekimus? Asmenybė svarbu, kai vertini pasisakymus, įvertinant motyvaciją ir prizmę ką ir kodėl sako. Nes pvz. taip, jis teisus, jam kad NATO remia Ukrainą kenkia verslui, nes išsitęsė karas. Nebūtų rėmę, jau būtų tikrai pasibaigęs. Jam, kai neturi empatijos dėl genetinių dalykų, yra tik skaičiai. Lygiai taip pat vertinant asmenybę ir supranti, kad jo pasisakymas yra dėl ribotų veiksnių apimties, bet galioja daugumai siaurai žiūrinčių asmenų, tik jis garsiai tai įvardijo. Musk'as sakė, kad ir ribojimų dėl COVID nereikia įvedinėti, nes mirs vis tiek tik kokie 2-4% populiacijos, kurie nėra jo pagrindiniai pirkėjai, o apribojimai daug labiau paveikė jį, nei būtų paveikusios mirtys. Skirtingą vertę skirtingiems dalykams priskiria jis. Na buvo sutartis trišalė Ukrainos ir maskolių, kad Ukrainos teritorija yra vienalytė. Šios sutarties nesilaikė. Tai dabar sakai reikia sudaryti naują sutartį ir šios laikysis? Va dėl šito ir pasirinkau pokerio alegoriją. Šachmatuose blefuoti nelabai išeina, nes viskas ant lentos. Pokeryje oponento kortų nematai, ir net gali leisti sau vieną kitą ranką pralaimėti, nesumažinant reikšmingai tikimybės pralaimėti.
Magnus 2024-04-02 13:14
Pokerio alegorija ar greičiau analogija karo aspekte, nelabai tinkama. Pokeryje kiekviena ranka suteikia galimybe būti favoritu priklausomai nuo sėkmės, bei kaip pats minėjai suteikia vietos blefui. Akivaizdu jog putinas į karą atsinešė šachmatų lentą ir būtent jais žaidžia. Tai matosi ir iš jo retorikos e.g. "Ar Ukraina pasiruošusi kautis iki paskutinio ukrainiečio?" , būtų labai prastai jai Zalenskis ant tos šachmatų lentos tik kortas mėto bei bando blefuoti.
Hmz 2024-04-02 13:42
, kad žydai yra baisingas pavojus pasauliui, už ką tapo Hitlerio draugeliu. Būtų įdomu sužinoti, ar tu tiki kiekvienu turtingesniu diedu, ar tik kai kuriais?
Stebėtojas 2024-04-02 13:45
Reikėtų Musko paklausti, kaip jis jaustųsi su įkaitintu lituokliu užpakalyje. Štai ką Rusija išdarinėja Ukrainoje. Todėl vertinti vien matematiškai negalima ir jei Muskas to nesugeba, tai jam derėtų pasisamdyti tą, kuris sugebėtų jam tai išaiškinti - įkišti karštą lituoklį subinėn prevenciškai.
immortallt 2024-04-02 13:47
Taip taip, intencija kitokia Ne, tokios sutarties sulaužymas reikštų tiek pat, kiek dabar. Ir sulaužyta būtų greičiau, nei pastaroji. Pokerio analogija ar alegorija ne karui, o Musk'o pasisakymams. Putinas galvojo, kad šachmatų lentą pakels ir viskas nubyrės. Nenubyrėjo. Bandė buldozeriu nustumti - nepastumia. Priverstas žaisti šachmatus su kartais daugiau figūrų, nei taisyklės leidžia, irgi sunkiai einasi, tai gąsdina pribezdėti visą kambarį. Tai būtent, lituoklis ne jo šiknoje, tai ir vertina, kad jo nekaso. O tada jo tokius pasisakymus bando pateikti, kaip kad "genijus numato, kad nieko gero nebus". Jis net nevertina karo išdavos ir pasibaigus tolimesnių veiksmų. Jis vertina savo verslo rezultatus čia ir dabar.
Senas kareivis 2024-04-02 16:30
Bliamba. Ukraina atakavo ruskyną): Ukraina ginasi nuo Ruskyno savo teritorijoj. Maskui visai protelis suminkštėjo?
Pumper 2024-04-02 17:03
Tu čia apie muską tokią nuomonę turi? Iš kur tokias nesąmones trauki? Anas gavęs nepatogų klausimą tik ausis užkaitina ir mikčioti pradeda.
Magnus 2024-04-02 19:10
Tai čia jis apie tą ukrainos kontrpuolimą.
Magnus 2024-04-02 19:12
Man įdomu kodėl tu turi kitokią nuomonę? Nebent manai jog jis nebuvo programuotojas ir neprisidėjo prie zip2 kūrimo, taip pat prie x.com ir vėliau paypal. Vien tai, kad moka programuoti parodo jog yra protingesnis nei dauguma žmonių. Ne visi kurie programuoja yra super protingi, bet nei vienas durnius ne programuoja. Vėliau įkųrė space X, kas parodo, jog sugeba surinkti komandą bei vadovauti. Nebent manai, jog jis tik investavo ir visi kiti už jį viską padarė. Taip pat nemažai video yra kur jis kalba apie raketas ir pats keliavo į rusiją žiūrėti technologijas ir panašu, kad apie raketas nemažai išmano. Kas vėl parodo jog yra labai protingas. Su Tesla lygiai taip pat, kai kūrė fabrikus pats organanizavo produkcija bei gamybos linijų išdėstymą ir tt. vadinasi supranta ir apie OEE, TE ir tt. Ir jis bent pats manė jog supranta apie gamybą daugiau nei betkuris žmogus pasaulyje. Nebent manai, jog visi tie video reportažai apie jo miegojimą fabrike yra klastotė bei apagaulė.. Jau nekalbant apie solar city, Neuralink, boring company ir twiterį. Apie kurios jis irgi panašu jog nusimanė. Pridėkim žinomuma, prezentacijas kurias jis darė, dalyvavimą podcastuose, kalbėjimą su įvairaus lygio , statuso, bei sluoksnio žmonėmis, gauname žmogų bene vienintelį per visą žmonijos istoriją turėjusį tokią įvairiapusišką patirtį. Nebent manai visai tai melas. Ir jis tik parinktas atstovas visoms šitoms komapnijoms, ir nieko jis apie jas nesupranta ir nieko nepridėjo tik mikčiojo kartais per tv. Viskas buvo sukurta bei sugalvota kitų, bei trajektorija ir vizija kurta kitų.