Elonas Muskas pateikia savo prognozes apie karą – ar Ukraina kris?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dannas3 2024-04-05 09:08
Pusej sitoj diskusijoj bando parodyt, kad Muskas yra pezantis sudus sunsnukis, ziurintis tik savo verslo intereso. Kita puse tokie kaip tu, plauna jo mundura, pasakodami koks jis nuostabus manageris ir pan. Na jus neisigalvojat, bet man per pastaruosius keleta metu uzaugo antipatija jam, del jo issakytu minciu.
immortallt 2024-04-05 11:10
Skaityti tau reikia eiti dar kartą, kas ką rašo. Arba teksto suvokimo įgūdžius lavinti, nes esmės tai visai nesupratai.
Dannas3 2024-04-05 11:38
As labai grubiai suskirsciau i juoda ir balta, kad butu paprasciau. O kad tu stengeisi but neutraliu, temoj, kur Muskas konkreciai sneka nieksiskus sudus, uzimi tokia mazdaug tokia pozicija: nu jo, jis gal ir niekselis, bet genijus kitose srityse. Tai nesistebek, kad parasiau, ka parasiau, apie bandyma nusviest ji geraja puse.
immortallt 2024-04-05 12:17
Juoda ir balta, kaip ten sakė vienas Heil Hit.... Vis tiek nesupratai. Supaprastinsiu, tau, ekstremumų ieškotojau, tai kad žmogus yra daug pasiekęs vienoje srityje, tai nereiškia, kad jisai visose srityse yra kompetentingas. Ir priešingai, tai kad kažkurioje srityje nusišnekėjo, nereiškia, kad jis ir savo srityje nėra kompetentingas. Bet žinoma, patogiau viską suplakti, kai nori kažką sumenkinti. Yra kitas dalykas, sąvokos kaip "gerai" ir "blogai" priklauso nuo vertybių ir kiekvieno asmeninės situacijos. Nėra vienos tiesos, yra daugumai geriausi sprendimai, kurie apima ir tai, kad visiems turi būti užtikrinamos bazinės teisės. O įmetant į katilą tai, kad turi asmuo sutrikimą ir kitų emocijų visai nesugeba įvertinti ir suprasti, turi mix'ą, kur kitam jį, jo veiksmus, ir ką jis iš tikrųjų mano, suprasti sunku.
Dannas3 2024-04-05 13:00
Ai nu nustok su savo zodziu salotom. Muskas nuo pat karo pradzios aiskiai uzima prorusiska pozicija, deja ne tik zodziais, bet ir veiksmais, gal net itakojamas rusu agentu, kuriu yra jo aplinkoj. Dabar jau bandai nuvartyt, kad kartais sneka nesamones, nes yra aspergerinis, kas istikruju nera toks jau didelis sutrikimas. Dar karta pakartosiu, jo prorusiska pozicija yra pastovi, o ne kad karta leptelejo nesamone.
immortallt 2024-04-05 13:29
Kokiais konkrečiais veiksmais? Būtent veiksmais, ne žodžiais. Jis aprūpino Ukrainą internetu, kuris ypač pradžioje daug įtakos turėjo. Būtų prorusiškas iš tikrųjų, nebūtų davęs pinigų. Tada pradėjo išsimušinėti pinigų iš savo kariuomenės, kad jam kompensuotų. Tu vertini, kad jo pozicija = jo pasisakymai. Man atrodo, kad jam nerūpi nei Ukraina, nei maskoliai, tiesiog skaičiuoja, kaip daugiau pinigų išspausti naudodamasis emocionaliais žmonėmis. Iš esmės daryti tą patį ką darė su kažkuriuo iš crypto, berods Dodgecoin? Sako šūdas crypto, nukrito kaina - prisipirko. Prisipirko, sako va, crypto atrado prasmę - bus ateitis. Kaina užkilo - pardavė. Tu dabar, priklausomai nuo to kurioje pusėje būsi, imsi kažkurį jo teiginį, kad tiki ar ne, kai jo veiksmai akivaizdžiai rodo, kad iš durnių pinigus darosi. Net jei jis ir yra iš tikrųjų prorusiškas, o ne pasisako prorusiškai siekdamas kažkokių tikslų, tai nepaneigia jo įtakos transporto elektrifikacijoje ar kosmoso pramonėje. Tikrai man toks elgesys nėra priimtinas, bet vėlgi, tai nekeičia jo nuopelnų.
Benediktas 2024-04-05 13:41
Manau reikia atskirti žmogaus nuopelnus technologijose, versle - nuo pažiūrų ir filosofinių samprotavimų.
Dannas3 2024-04-05 13:44
https://www.washingtonpost.com/technolo ... biography/ Ir karo pradzioj, aprudijus mano atmintis, bet ar nebuvo, kad lauzesi del starlinko ir tik del grieztesnio valdzios pushinimo, buvo priverstas pajungti.
immortallt 2024-04-05 13:48
Kad kiek pamenu pirma davė, tada pradėjo laužytis, kad brangiai jam kainuoja ir turi sumokėti jam kažkas. Bet nuosekliai nesekiau, gali būti, kad klaidingą nuomonę susidariau
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-05 20:41
O tai tu labai sąžiningas! Tipo jeigu žmogus nepatinka - vadinasi jis debilas, ane? Na gal nebūtinai tau ši žinutė turėtų būti adresuota, bet kad jau apie tai užsiminei, tai būtent taip ir parašiau Nes panašu, kad būtent taip kiti ir supranta koks protingas ar durnas, nuostabus ar menkas jis yra: tiesiog pagal patinka ar nepatinka Neva jei vairuoju BMW, o ne MB, nes MB nepatinka, o BMW patinka, vadinasi MB yra blogas automobilis tiek savo techninės specifikacijom, tiek dizainu. Nors gal tiesiog kaimynas tokį turi, o to kaimyno nemėgstu, todėl ir MB nebemėgstu B* skirkit dalykus diskutuodami tokiomis temomis! Pamenu Noeliukas (youtube) pažiūrėjo video su Jordan Peterson, akivaizdu, kad nelabai suprato ką vienas geriausių pasaulio psichologų kalba, tiesiog išsikirpo vieną kitą ištrauką ir apvertė situaciją aukštyn kojom Nu pvz. kai J.P. pasakė, kad Putinas yra "praktikuojantis krikščionis", tai Noeliukas suprato, kad J.P. sako, kad Putinas yra kone šventasis angelas. Ir viso ko gale padarė išvadą, kad J.P. yra mėšlo krūva, kurio knygų neverta skaityti, nes veikiausiai jo nuomone J.P. palaiko Putiną
Dannas3 2024-04-06 11:28
Nu netraukiau as uz liezuvio taves, bet is kur pas tave tas noras ginti prorusiskus veikejus. Noeliukas tikrai ne pats sugalvojo, kad Petersonas yra rusu palaikytojas. https://euromaidanpress.com/2023/03/08/ ... f-ukraine/
Hmz 2024-04-06 13:10
O jei žmogus patinka, tai jis "vienas iš garsiausių pasaulio psichologų", ar ne? Nugarytė neskauda nuo lankstymosi prieš autoritetus?
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-06 16:18
nekliedėk su tom "prorusiškom" etiketėm! J.P. nepalaikė šito Putino žingsnio, būtent tą jis ir išsakė tame video jau pačioje pradžioje, ką Noeliukas veikiausiai "praklausė". Gerai įsiklausyk ką jis sako, 00:50 https://www.youtube.com/watch?v=JxdHm2d ... COYe3&t=50
Dannas3 2024-04-06 16:42
Ten as rasiau:))) kad butum prorusisku,nebutina palaikyti kara, uztenka platinti kremliaus sudu malunu propaganda, ka jis sekmingai ir dare. Ir jeigu bent teiktumeis atsidaryt straipsni, perskaitytum kaip apgailetinai prorusiskai skamba jo ruskiu teisinimas. Tokius pas mus vadina, mazu maziausiai naudingais idiotais. O jeigu jo teiginiai tau yra ok, tai tikrai nerasim bendros kalbos.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-06 17:11
Iš dalies perskaičiau (kažkiek praskipinau): primesta iliuzija čia, o ne apžvalga Tiesiog tingiu plėstis ir bandyt paaiškinti kodėl taip sakau, tai labai trumpai: paimamas J.P. teiginys, tada tam teiginiui paprieštaraujama, o kad tas prieštaravimas atrodytų nenuginčijamas, į visa tai sukraunama su tuo teiginiu tiesiogiai nesusiję dalykai, kurie iš esmės yra teisingi, bet tai nėra ta tema! Na tarsi sakyčiau, kad esi bjaurus, nes esi storas, o tada sudėčiau visus mokslinius argumentus kodėl storam būti blogai ir taip sukurčiau iliuziją, kad storas = bjaurus.
Dannas3 2024-04-06 17:48
Jezus tam straipsni ne paneigimas svarbiausia, o Petersono teiginiai: Rusai pradejo kara del: 1.Nato pletros. 2. Del to kad apgintu vietinius rusus, nuo Ukrainos priespaudos. 3. Stabdytu gayropos plitima 4. Nu ir nusileidziam rusams, nes jie panaudos atomine Taip kad cia yra zodis zodin atkartojamas kremlinis naratyvas.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-06 18:22
1. Žinoma, kad tai buvo argumentas pradėti karą! Net savo "taikos planuose" viena iš Putino sąlygų buvo, kad UA duotų garantijas, kad nestos į jokį NATO. Konkrečiai to autoriaus teiginys skambėjo taip: "NATO and the EU have provoked the Russian invasion by expanding into Ukraine ". Ir taip, tai išprovokavo, bet tai nereiškia, kad tai moraliai pateisinama būtent taip reaguoti į UA kėsinimus stotis į ES ar NATO, ar kad NATO yra kažkokio blogio imperija, ar kad UA neturi teisės stoti į NATO... Jauti tu skirtumą tarp priežasties ir ar ta priežastis gali būti pateisinama pagal tarptautines normas? Tu man gali nepatikti ir panaudosiu tai kaip priežastį duoti tau į dantis (tik palyginu!), bet pagal mūsų teisinius standartus ar dabartinės tautos mentalitetą tai nebus pateisinama priežastis! Tokia ir esmė, kad kai klausai ką tokie žmonės kaip J.P. kalba, tai dar turi suprasti jo žodžių reikšmę, o ne reaguoti emociškai, nes neva tau kažkuris argumentas jo argumentas nepatinka. Pamenu viename savo video jis sakė, kad mums nė velnio nerūpi palestiniečių likimas (berods apie palestiniečius kalbėjo). Ir aš toje vietoje irgi suglumau, nes nu c'mon taigi ten nekaltų civilių žudymas ir t.t... Bet toliau besiklausant jo ir pradėjus lyginti ką man reiškia "rūpi palestiniečiai" ir ką reiškia "rūpi artiams žmogus", tada suprantu, ką J.P. iš tiesų sako - mums tikrai nė velnio nerūpi! Taip, mes galim neva išreikšti susirūpinimą, prirašyti komentarų, pasmerkti vieną ar kitą pusę, bet ar tai "rūpestis"? Paimk savo artimą žmogų, kuris tau rūpi, ir pagalvok ką tiksliai darai, kai jis pvz. serga. Ir palygink tuos 2 rūpesčius. Galaiusiai supranti, kad anuo atveju tau niekas po velnių nerūpi - tu tik nepritari tam kas vyksta, bet tai nėra rūpestis! Atsitraukei nuo kompo ir pamiršai, kad ten kažkas vyksta - tiek to rūpesčio!
Benediktas 2024-04-06 19:03
Kai klausom priežastis, kurias sako Putinas, tai reikia žiūrėti, kaip į banditų pasisakymus, kad saugoti savo užpakalį. Tiesiog Rusijos interesus pastato, kaip savo. Neva jam px jis pats, bet Rusijai bus blogai , dėl Rusijojs čia jis viską stengiasi ir užkūrė . Ukrainoje net kalbos nebuvo apie stojimą į NATO. Ar kas ruošėsi pulti tą Rusiją? Ar NATO ruošėsi pulti Rusiją? Tiesiog krito reitingai ir reikėjo kažką daryt. Karas vienas iš gerų būdų diktatoriams, o galbūt vienintelis - pasikelti reitingus, ypač pergalingas. Objektyviai žiūrint - nebuvo jokios priežasties pulti Ukrainos. Ukraina - taiki šalis. Tai buvo sugalvota Putino reitingų didinimui, nes banditai žmonems gyvenimo per ekonomiką negerina, nemoka to daryti ir nenori, nes reiktų dalintis. Visa ta propoganda pries gejus, bendrus tualetus vyrams ir moterims - sukurtai grynai nuteikti rusus, prieš vakarus, neva jie pries tai kovos.
Dannas3 2024-04-06 20:38
Nu va matai uzpuoli sali, kuri iki tol buvo neautrali, puse salies prorusiska, poto stebiesi, kad ta salis pasidaro priesiska ir pradeda prasytis i nato. Tai gaunasi eiles tvarka uzpuoli sali, poto pradedi kaltint nato, del pletros )) ir sugalvoji kad visa uzimt reikia:)) komedijos, sitokie atmazai tik rusijos rinkai skirti turetu but, bet matau jei tai igarsina vopse kompetencijos neturintis sioj srityj, bet esantis aiskus rusu simpatikas, garsiausias pasaulio psichologas Petersonas, tai kaip gi nepatikesi tokiu autoritetu.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-06 21:19
" Ir būtent tai laikau karo priežastimi: RU praranda UA kontrolę ir dar iškyla grėsmė, kad toje vietoje atsiras didžiausio priešo vėliava. Taip pat UA žemėse gausu naudingų iškasenų ir galiausiai jos vėl nebepriklauso Rusijai (RU oligarchams). O ten visokie išvedžiojimai kaip kad "denacifikacija" yra skirti tautai mulkinti: neva taip pateisinsiu tuos savo bjaurius veiksmus.