Elonas Muskas pateikia savo prognozes apie karą – ar Ukraina kris?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-04-06 21:34
Jei taip svarbu buvo išsaugoti Ukrainą savo įtakos zonoje, tai reikejo tapti patrauklesniais už Europos sąjungą. Bet Ukraina net ir tapusi NATO nare, ko ji visai nenorejo iki karo - niekas nebutu puoles Rusijos, niekas nesiruose to daryti. Jis pats dave propogandai sukurti šitą legendą, kad pateisinti karą. Nematau priežasties baubo kurimo is vakarų, kaip sukurti pagrindą karo pateisinimui, kuriame jis tikejosi sau pasikelti reitingus. Jis galejo eiti visai kita kryptimi - draugystes su vakarais ir taip dare pradzioje. Bet tai jam nebutu dave reitingu, nes draugyste ir taip buvo, o reitingai mažėjo.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-06 21:57
Turtai, šlovė ir valdžia - 3 esminiai dalykai, kurių reikia diktatoriams. O primityviausia priemonė tai pasiekti, tai sėti baimę taip priverčiant tarnauti tau. Iš pirncipo gyvenime nėra kažkokio vieno dalyko, kuris viską nulemia - viskas tėra "kelionė", o kad pasiektum tą "lemtingą posūkį", iki jo turi priimti daug skirtingų sprendimų. Paklausyk šito, konkrečiai apie tą vietą kalbu: 7:25 - 8:40 Jei netingi klausyk visą - pagausi kampą apskritai apie ką kalba. Bet būtent ta ištrauka +/- atitinka ką sakau - nėra kažkokio vieno spec. dalyko tiek šioje, tiek anoje situacijoje. https://www.youtube.com/watch?v=z3Scszk ... y3nF&t=445
Benediktas 2024-04-06 22:55
Ar J.P. ir Muskas irgi taip aiškina Putino tikslus? Man atrodo ne. Jie bando įvilkti į kažkokį gražų apvalkalą banditiškus V.P. tikslus siekiant išsaugoti konkrečiai savo valdžią. Bando kaltininti vakarus, NATO, vakaru vertybes ir t.t. Juk gali Muskas, J.P. ir visi kiti pasakyt, kaip yra - Putinas - nusikalteliskais medotais siekia išsaugoti savo valdžią. Ir dėl to žūsta šimtai tūkstančių rusų. Gaunasi, kad tie išminčiai žaidžia pagal Rusijos propogandą. Kadangi protigi zmones iš esmės, tai kazkaip keista juos vadinti naudingais idiotais. Lieka klausimas - kodel jie taip aptakiai ir palankiai Rusijai kalba.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-06 23:45
Manau jeigu tu eitum su juo (J.P.) į diskusiją ir užduotum jam tokius konkrečius klausimus, tai jo atsakymai tau turbūt būtų labiau priimtyvesni. Kiek aš jo klausęs, tai jis ypatingai jautrus žmogus, linkintis žmonijai geriausio. Arba jis geras aktorius ir būdamas geras psichologas, dirbtinai formuoja mano/mūsų tokią nuomonę apie jį. Bet jei taip, tai kokios to priežastys? <...> Tai gal šioje vietoje nenorėčiau kurti kažkokio sąmokslo. Na juo labiau, kad mano gyvenime jis nėra kažkokia ypatinga asmenybė. Kad aš jį čia įkėliau į šitą diskusiją, tai buvo tik kaip pavyzdys, kad reikia suprasti žodžių reikšmę kur vyko diskusiją dėl E.Musko (skaitom senesnius įrašus - nebesikartosiu)... Galiausiai vis tiek yra iš jo ką pasimokyti. Man asmeniškai labiausiai patikusi J.P. frazė yra "the hero has to be a monster". Nepradėk iš anksto demonizuot... Aš pvz. tų tokių podcast stiliaus video mažai žiūriu. Man tokie video turi būti daugiau motyvacinio stiliaus, tada man gana įdomu tai klausyt Ir iš psichologinės pusės jis pakankamai gerai paaiškina tuos dalykus. 1:55 https://www.youtube.com/watch?v=-gYpCIb ... U0T8&t=114
Pumper 2024-04-07 10:02
O tai tie milijonai subscriberių visi patys profesionalūs psichologai, kad jų palaikymas kažką mum turėtų reikšti, ar tai eiliniai runkeliai, kurie bet kokias žodžių salotas priima kaip auksinę tiesą, nes net nesupranta, kas ten buvo pasakyta?
Dannas3 2024-04-07 12:02
Teisingai pagaliau prieinam prie panasiu isvadu. Rusai uzpuole Ukraina del geopolitiniu priezasciu. Kai pamate, kad nepavyks islaikyti itakos zonoje ir padaryti antra baltarusija. Cia taip labai supaprastinant aisku.Ukrainieciu liaudis nusprende, kad nori eiti vakaru keliu. Nzn po kiek metu jie butu tape es nariais bet tikrai negreit. O su Nato isvis klausimas, nes kol vokieciai butu apzioje rusu duju vamzdi, apie jokia naryste net kalbu nebutu buve. Gaunasi, kad salis bega is tavo itakos zonos, nes mato kur geresnis gyvenimas, bet jo, apkaltinkim vakarus del pletros. Petersono atveju,specialiai nekabinau jo filosofiju, nes tai yra kiekvieno asmeninis reikalas kam jis patinka, o kam ne. Bet kai jis pradeda kistis kur nieko neismano ir savo dideliai garbeju armijai pateikia, kad is esmes del karo kalti vakarai, klausimas koks uz to motyvas. Man tai jis aiskus kaip diena. Jei savo priklausomybes, kazkada gydesi rusijoje, jei jo namai nukabineti sovietiniu, pabreziu sovietiniu, o ne rusisku "menu" , jei savo dukrai duoda rusiska varda, del meiles rusijai isvadas nesunku padaryt.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-07 12:04
O tai tu ne prie tų pačių runkelių?
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-07 12:12
Nu vėl tavo logika pagrįsta emocijomis: žmogus tau nepatinka dėl tam tikrų pažiūrų, vadinasi viskas ką jis sako yra melas. Tai jei man nepatinka VDV, nes teršia orą, kuriuo kvėpuoju, vadinasi VDV technologija niekam tikusi: neveikia ir auto nevažiuoja Vat lygiai taip pat tie vatnikai mąsto: Amerika taip darė tai ri mes taip galim daryt. Amerika numetė atominę ant Japonijos, tai ir mes galim numest. Jei koks blogas žodis į RU pusę ateina, tai iš karto argumentai prasideda "o tai Amerika..." Žodžiu diskusiją baigiu - nėr prasmės diskutuot apie tai koks geras oras, kai argumentai, nusakantys tą oro gerumą, yra pusryčiai, kuriuos ryte suvalgei
Dannas3 2024-04-07 12:29
Kad kazkaip as tau pateikiau faktus, o ne emocijas. O tu beveik prie kiekvieno atsakymo, pateiki kazkoki palyginima, kurio nei suprasi nei ka. Tokios zodziu salotos gaunasi, kazka bandai protingai pasakyt, bet gaunasi apie nieka. Labai primena viena toki garsu psishologa. Bet ok baigiam.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-07 16:44
O toliau klostėsi tai kas klostėsi. J.P. atsirado kaip pavyzdys iš Noeliuko kanalo, kuris, kaip ir šitas Treisonas, prikabina kažkam debilo etiketę pagal tai koks mėgstamas ar nemėgstamas tas žmogus jam yra. Tai vat reiktų skirti emociją nuo faktų. O faktas yra tas, kad E.Muskas yra darbštus ir labai daug gyvenime nuveikusi asmenybė. Tokie žmonės rašo istoriją. Čia mes veikiau jau "niekingi žemės kirminai", ne jie
Benediktas 2024-04-07 17:21
Man atrodo, čia J.P kalba apie kitokį, nei Putino atvejį. Čia kalba, apie savo nematomų pusių atradimą, kuriu baisiesi ar gedijiesi, jų sisisamoninimą pamatymą, ką jos duoda, kuria ir paleidimą ir naudojimą tik kai reikia harmoningai su aplinka. Bet ne jų sąmoningą naudojimą kitų sunaikinimui jau daugiau nei 20 metų. Tokius visuomene paprastai sodina į kalėjimą, nes jie griauna kitų gyvenimus, parazituoja. Putinas jau seniai pamate, kad gali apgaut, žudyt, negailet tukstanciu zmoniu gyvybiu, pudrint smegenis pensininkams ir nesustoja, o tuo megaujasi ir tai darys, kol jo niekas nesustabdys. Dabar jis eina link atomones bombos numetimo ank kokio miesto, nes jam gal bus px. O gal isijungs racionalu protą, ir nemes, nes nuspres issaugoti valdzia kitais būdais - per rusų represijas už kitokią nuomonę.