„To nebuvo nuo 2023 metų spalio.“ Ką ruošia rusai. Artėja audra  ()

Rusija gali pradėti naują didelį puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artėja audra. Rusijos kariai greičiausiai pradės didelį puolimą vėlyvą pavasarį arba vasarą. JAV karo studijų instituto (ISW) analitikų teigimu, Rusijos Federacija gali sutelkti pajėgas Donecko srities vakaruose.

ISW ataskaitoje teigiama, kad rusai tikisi pasinaudoti nuolatiniu, bet nežymiu savo karių judėjimu sektoriuje. Ukrainos pareigūnai neseniai perspėjo, kad Rusijos Federacija renka personalą Charkivo-Luhansko kryptimi, netoli Bachmuto, netoli Avdijivkos ir Zaporižios srities vakaruose.

Tačiau ISW analitikai įsitikinę, kad Rusijos kariai dėl savo žmogiškųjų išteklių ir planavimo ribotumo galės pradėti koordinuotą didelio masto puolimo operaciją tik viena operatyvine kryptimi.

ISW ekspertai teigia, kad tokia kryptis galėtų būti Donecko srities vakarai, ypač Avdijivkos sritis, kurią neseniai pradėjo kontroliuoti Rusijos armija.

ISW kaip įrodymą, kad Rusijos armija gali sutelkti savo pajėgas, nurodo nesėkmingą Rusijos pajėgų ataką kovo 30 d. prie Tonenkės kaimo, esančio netoli Avdijivkos.

Kaip teigiama pranešime, šioje srityje Ukrainos kariams pavyko atremti visos mechanizuotos Rusijos karių grupės puolimą. Remdamiesi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiais, ISW analitikai rašo, kad kovo 30 d. prie Tonenkės Rusijos armija į mūšį pasiuntė 36 tankus ir 12 pėstininkų kovos mašinų.

Ukrainos kariškiai teigia, kad per ataką Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino 12 rusų tankų ir 8 pėstininkų kovos mašinas.

 

ISW ekspertų teigimu, kovo 30-osios atakos mastai yra reikšmingi, nes Rusijos pajėgos nesiėmė tokių veiksmų nuo puolimo Avdijivkoje pradžios, t. y. 2023 metų spalio.

„Ukrainos sugebėjimas atremti kovo 30 d. ataką, ypač prie Avdijivkos, kur Rusijos kariai buvo priversti greitai trauktis, yra teigiamas įrodymas, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali apsiginti nuo būsimų plataus masto Rusijos puolimo veiksmų ir vasarą numatomos puolimo operacijos“, – teigia ekspertai.

Rusijos pajėgų puolimo prie Avdijivkos mastai leidžia manyti, kad Rusijos karinė vadovybė šią kryptį laiko prioritetine ir čia gali būti sutelktas būsimas vasaros puolimas, teigia ISW ataskaitos autoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(7)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: