„Yra planas B.“ Ką sumanė rusai (Video)  ()

„Jie neatmeta to, kad mes pagaliau sunaikinsime Krymo tiltą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planas B. Rusai toliau atkuria geležinkelį Donecko srityje, tai turėtų kompensuoti Krymo tiltą. Okupantai plečia savo logistiką ir ruošia planą B.

Yra planas B, tai yra, jie neatmeta to, kad mes pagaliau sunaikinsime Krymo tiltą. Reikia nepamiršti, kad iš tikrųjų jis rimtai apgadintas. Jis stovi, išoriškai atrodo, kad jis nepažeistas“, – per „24 kanalą“ sakė karo analitikas Jevhenij Dikij.

Tačiau, pasak Dikij, tilto pajėgumas gerokai sumažintas, o tai turi įtakos priešo logistikai. Okupantai juo naudojasi labai atsargiai, ypač jo geležinkeliu.

„Dideliais desantiniais laivais Rusija tam tikru mastu kompensavo Krymo tiltą... Jie pradėjo juos naudoti kaip krovininius keltus“, – aiškino jis.

Tačiau, kaip pastebėjo ekspertas, Ukrainos gynėjai sėkmingai naikina ir apgadina didelius desantinius laivus. Nemaža dalis Juodosios jūros laivyno laivų jau nuskendę arba neįgalūs. Todėl, anot jo, rusai supranta, kad gali prarasti ir šią tiekimo grandinę.

„Todėl yra planas B, bet man atrodo, kad pirmiausia kalbama ne apie Krymo tiltą, o apie jų grupuotę Donecko ir Zaporižios srityse. Dabartinės geležinkelio linijos driekiasi labai arti fronto linijos. Mes galime jas pasiekti, beveik bet kurią. O rusai labai pasikliauja geležinkeliais, kuriais gabena savo karinę logistiką. Tai, beje, yra viena iš priežasčių, kodėl jie bando veržtis į Kupjanską. Kupjansko-Uzlovojaus stotis jiems yra labai svarbi, nes jiems reikia galimybės viską gabenti geležinkeliu kuo arčiau fronto. Man atrodo, kad šis rezervinis geležinkelis, kurį jie intensyviai stato, pirmiausia yra vietoj to, kurį dabar intensyviai apšaudome. Jiems reikia geležinkelio, kad galėtų greitai aprūpinti kariuomenę Donecko ir Zaporižios srityse“, – kalbėjo Dikij.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(4)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: