Rusijai teks aukoti aviacijos bazes ir oro uostus. Ukrainos taktika veikia (Video)  ()

Kyjivas tikisi, kad antskrydžiai prieš naftos gamyklas pakenks Maskvos finansams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina sukūrė 15 tipų ilgo nuotolio bepiločių orlaivių ir metė juos prieš Rusijos naftos pramonę. Forbes“ duomenimis, per metus Ukrainos žvalgyba Rusijos naftos perdirbimo gamyklų pajėgumus sumažino apie 12 proc.

Pasak leidinio, Kyjivas tikisi, kad antskrydžiai prieš naftos gamyklas pakenks Maskvos finansams, apsunkins karinę logistiką ir pasės tarp paprastų rusų nepasitenkinimą. Tačiau ekspertai perspėja, kad tokios atakos, nors ir skausmingos Rusijos Federacijai ir turi įtakos logistikai, bendrai metinės gamybos apimčiai didelės įtakos neturi.

„Galbūt Ukrainos pajėgoms svarbiau yra tai, kad bepiločių orlaivių atakos gali priversti Kremlių perkelti brangias oro gynybos sistemas iš fronto linijos ir perskirstyti jas aplink naftos infrastruktūrą“, – rašo leidinys.

„Forbes“ pažymi, kad beviltiškai bandydama sustiprinti oro gynybą, Maskva neseniai atidėjo – nuo 2024 iki 2026 metų – dviejų priešlėktuvinių raketų sistemų S-400 baterijų eksportą į Naująjį Delį ir, anot britų žvalgybos, jau kuriami planai dislokuoti „Pancir“ oro gynybos sistemą aplink energetikos objektus.

 

„Sustiprindami naftos perdirbimo gamyklų apsaugą, rusai gali sumažinti apsaugą aplink oro bazes, uostus, būstines ir kitus karinius objektus, todėl jie taps lengvesniu taikiniu“, – rašo „Forbes“.

Rusija išsklaido ir silpnina savo geriausią oro gynybą, o to pasekmes demonstruoja Ukrainos raketų ataka prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną Sevastopolyje, dėl kurios buvo apgadinti du Rusijos Federacijos desantiniai laivai.

„Kremliui gali būti neišvengiamas pasirinkimas: apsaugoti naftos perdirbimo gamyklas arba apsaugoti fronto pajėgas“, – pažymėjo „Forbes“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: