„Atakos prieš Baltijos šalis planas yra ant Putino stalo.“ Kas vyksta  ()

„Rusija turi tokį scenarijų.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lukašenka paragino baltarusius ruoštis karui. Prieš tai pasienyje su Lietuva pasirodęs su karine uniforma kalbėjo apie Suvalkų koridorių. Ar į jo žodžius reikia žiūrėti rimtai? O gal tai Rusijos informacinė-psichologinė specialioji operacija (IPSO)?

Charter97.org svetainė apie tai kalbėjosi su Ukrainos politologu Petro Oleščuku.

„Vienas kitam tai netrukdo. Šiame etape akivaizdu, kad tai yra Rusijos IPSO, pirmiausia skirta vėl pakelti statymus. Lukašenka yra labai patogus instrumentas tokiam statymui, nes atrodo, kad jis yra suverenus valdovas, bet, kita vertus, jis yra visiškai priklausomas nuo Rusijos Federacijos.

Putinas per jį visada gali transliuoti įvairius grasinimus. Jei kas nors nepavyksta, jis visada gali pasakyti, kad tai asmeninė Lukašenkos iniciatyva ir Rusija neturi su tuo nieko bendra.

Tai gana sena schema, bet jei Rusijos vadovybė tikrai nuspręs pradėti kokią nors karinę operaciją prieš NATO šalis, tai aš esu 90 % tikras, kad ji prasidės iš Baltarusijos teritorijos ir tiesiogiai dalyvaujant Lukašenkai. Jis išnaudos Lukšenką, kad pasiektų tam tikras užduotis.“

 

Į klausimą, kokios tai galėtų būti užduotys, politologas atsakė:

„Prasiveržimas per Suvalkų koridorių į Kaliningrado sritį. Ir tai nebus tikslas užgrobti, tikslas – parodyti Aljanso silpnumą. Kad nebus greitos adekvačios reakcijos, greito atsakymo.

Esu tikras, kad Rusija turi tokį scenarijų. Manoma, kad Rusijos vadovybė mano, kad NATO rodo silpnumą, o jų pačių jėgos (jų nuomone) didėja. Manau, kad atakos prieš Baltijos šalis planas yra ant Putino stalo, ir tai bus aktyviai įgyvendinama dalyvaujant Lukašenkai.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(214)
(-165)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: