Neeilinis okupantų trofėjus. Tiesiogine prasme iškasė. Ukrainos „Azovec“. Kas žinoma (Video)  ()

BMPT „Azovec“ buvo sukurtas T-64 tanko važiuoklės pagrindu. Mašiną okupantai rado Mariupolyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija surado Ukrainos kovos mašiną BMPT „Azovec“. Mašiną neva naudojo Ukrainos „Azov“ kovotojai, kurie atsitraukdami iš Mariupolio neva ją paslėpė po žemėmis. Apie tai praneša „RIA Novosti“ propagandistai.

Okupantai teigia, kad gamyklos „Azovstal“ teritorijoje naudojant specialią įrangą iškasta tankų pagalbinė kovos mašina (BMPT) „Azovec“. Apie mašinos „palaidojimo“ vietą esą pranešė vietos gyventojai. Mašinoje nebuvo nei optikos, nei ginklų.

BMPT „Azovec“ buvo sukurta 2015 m. Ji buvo paremta tanko T-64 važiuokle. Todėl mašinos svoris yra apie 41 toną. BMPT įgulą sudaro keturi kariai: vadas, du operatoriai-šauliai ir mechanikas-vairuotojas.

Pirmieji bandymai prasidėjo 2016 m. kovo mėn. BMPT užtikrino aukštą apsaugos lygį dėl T-64 šarvų ir papildomos dinaminės apsaugos.

„Azovec“ buvo ginkluotas dviem automatiniais ginklais Gš-23 ir 7,62 mm kalibro kulkosvaidžiais. Bokštelis buvo autonominis ir galėjo šaudyti į skirtingus taikinius. Buvo numatyta įrengti prieštankinę sistemą.

Vienas pagridninių trūkumų – kaina. Vieno BMPT „Azovec“ kaina galėjo siekti 5 000 000 dolerių.

Dėl to BMPT „Azovec“ nebuvo pradėtas gaminti masiškai. Buvo pagamintas tik vienas egzempliorius, kurį dabar surado ir iškasė okupantai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(33)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()