„Kietai. Jie varo ištisomis eskadrilėmis.“ Priešas sužavėtas. Ką daro ukrainiečiai (Foto)  (2)

Jokio chaoso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dmitrijus Rogozinas savo „Telegram“ kanale kalbėjo apie Ukrainos bepiločių orlaivių, kurie „varo ištisomis eskadrilėmis“, taktiką.

Grupių sudėtis, kaip apibūdino Rogozinas, yra tokia: du „Baba Jaga“, vienas daugkartinis FPV, o šios „žudikų trejybės“ šonuose yra DJI dronai, kuriuose įrengtos aukštos kokybės termovizorinės kameros. Virš visos šitos „brolijos“, rašo Rogozinas, suką „sparną“ orlaivio tipo žvalgybinis dronas, koordinuojantis eskadrilės ar net kelių eskadrilių veiksmus vienu metu.

Miesto žvėriukas! Modernus dizainas, ultra lengvas, smagiai valdomas, galingas ir greitas. Išbandėme neregėtą el. dviratį (Video, Foto, „Engwe P20“ apžvalga)
8519 4

„Engwe P20“ - ką tik pristatytas el. dviratis. Toks, kokio šis gamintojas dar niekada nėra pristatęs. Modernaus dizaino, ultra lengvas, galingas, greitas, ypatingai smagiai valdomas, kompaktiškai sulankstomas, puikūs techniniai sprendimai. Ar viskas taip tobula? Na, šis dviratis skirtas tikrai ne kiekvienam.

Išsamiau

Rogozinas pažymi, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dronai skrenda 15–17 km gylyje nuo fronto linijos ir, jei operatoriai aptinka „bent tris mūsų karius“, praneša į savo štabą, o iš ten nedelsiant duodama komanda smogti.

„Dronų „karuselė“, kurią stebėjau virš savęs, nebuvo chaotiška. Priešingai – jų taktika yra akivaizdi“, – rašo Rogozinas.

„Jie taip juda visais fronto keliais, šukuoja miško juostas, aptinka objektus, tyrinėja juos ir, patvirtinę, kad taikinys to vertas, numeta ant jo amuniciją. Kai už kelių kilometrų nuo mūsų pradėjo dirbti ZUška, visi dronų būriai nutraukė skrydį virš savo teritorijos ir iškart pajudėjo link aptikto taikinio“, – Ukrainos dronų darbo įspūdžiais dalijasi Rogozinas.

 

„Kietai“, – daro išvadas Rogozinas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(301)
(6)
(295)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: