[ŽT] Atgal į frontą. Naujos Strelkovo pareigos  ()

Igoris Girkinas-Strelkovas buvo suimtas 2023 m. liepos 21 d., apkaltintas „ekstremistizmu“ ir galiausiai nuteistas ketveriems metams kalėjimo. Bet dabar šis tarptautinis teroristas gali išeiti į laisvę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-11 [ŽT] Atgal į frontą. Naujos Strelkovo pareigos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Girkino žmona Miroslava Reginska pranešė, kad jos vyras buvo paskirtas būrio vadu. Ji paskelbė dokumentą, kuriame rašoma, kad Donecko separatistų dalinys apsvarstė Strelkovo kandidatūrą ir sutiko paskirti jį vadu. Taigi, Girkinas turi naują darbo vietą. Liko tik smulkmena – reikia, kad jis būtų paleistas iš kalėjimo, kur sėdi už Putino kritiką.

Tiesaus kelio į laisvę teroristui Girkinui nėra, nes jis buvo nuteistas už ekstremizmą. Pagal Putino kovo 23 dieną priimtą įstatymą, už ekstremizmą įkalinti žmonės negali pasirašyti karo tarnybos sutarties, net jei nori kariauti prieš Ukrainą. Tačiau Strelkovo advokatas Aleksandras Molochovas teigia, kad tai vis tiek įmanoma išspręsti.

„Gynyba mano, kad nepaisant to, kad Valstybės Dūma neseniai priėmė įstatymą, draudžiantį siųsti į frontą asmenis, nuteistus už ekstremistinius nusikaltimus, teisinė galimybė sudaryti karinę sutartį su Strelkovu egzistuoja“, – sakė Molochovas. Tam gali prireikti ir Putino malonės. Bet kas žino – Putinas gali būti linkęs išsiųsti Strelkovą į karą.

(4)
(13)
(-9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: