Bidenas skelbia, ar JAV prisidės prie atsakomųjų smūgių Iranui  (4)

Iranas naktį iš balandžio 13-osios į 14-ąją surengė masinę dronų ir raketų ataką prieš Izraelį. Tai buvo atsakas į balandžio 1 dieną Izraelio įvykdytą ataką prieš Irano atstovybę Damaske. Iranas paskelbė, kad šį reikalą laiko baigtu ir naujų smūgių nerengs. Bet akivaizdu, kad smūgių bus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-14 Bidenas skelbia, ar JAV prisidės prie atsakomųjų smūgių Iranui  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai 1979 metais Irane įvyko revoliucija, pasaulis buvo šiek tiek nustebęs. Įprastai revoliucijos įvyksta po didelių sukrėtimų, tokių kaip pralaimėjimai kare, o ši, atrodo, kilo iš nieko. Šalyje, kur moterys vilkėjo trumpus sijonus, dviejų dalių maudymosi kostiumėlius, vykdė mokslinius tyrimus, įsivyravo religinis fundamentalizmas. Režimas ėmė kontroliuoti kiekvieną žmonių asmeninio gyvenimo sritį. Religiniais tikslais, žinoma. Ir paskelbė, kad vienas iš Irano revoliucijos tikslų yra Izraelio valstybės sunaikinimas. Iranas, toks, koks jis yra nuo 1979 metų, egzistuoja tam, kad sunaikintų Izraelį. Tai yra nemarus ir nekeičiamas tikslas, todėl pažadais, kad kitų smūgių nebus, patikės tik naivus Vakarų jaunimas, susipažinęs su Iranu per turistines keliones ar atvykėlius iš tos šalies.

Reikia pasakyti, kad Izraelis Irano objektams Sirijoje smogė ne šiaip sau. Ten taip pat buvo kuriami žingsneliai link to Irano revoliucijos tikslo. Iranas neturi sienos su Izraeliu, o Sirija turi.

Net jei Iranas tikrai nerengtų pakartotinių smūgių Izraeliui, smūgių tikrai bus, nes Izraelis žada kerštą. Bet niekas nenori karo, todėl JAV prezidentas Joe Bidenas aiškiai Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu pasakė, kad JAV nedalyvaus puolimo operacijose prieš Iraną, praneša CNN, remdamiesi aukštu administracijos pareigūnu. Teigiama, kad ši informacija nuskambėjo pokalbyje telefonu.

 

„JAV vertinimu, beveik visi dronai ir raketos, įskaitant daugiau nei 100 balistinių raketų, kurias paleido Iranas, buvo numuštos. Pareigūno teigimu, į taikinį nepataikė nei viena sparnuotoji raketa, ir nieko „vertingo“ jos nesunaikino“, – rašo CNN.

Bidenas šią gynybos operaciją įvertino kaip Izraelio pergalę, o Irano veiksmus – kaip nesėkmę. JAV padėjo Izraeliui apsiginti.

(3)
(7)
(-4)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: