„Kad tai įvyks, jau aišku visiems, bet pirmiausia Amerikai“ – skelbiama, kad labai greitai kils naujas karas: JAV skubiai ruošiasi (Video)  ()

Michailas Sheitelmanas trumpai apibūdino būsimą Irano karą su Saudo Arabija, kuris, jo nuomone, truktų neilgai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-09 „Kad tai įvyks, jau aišku visiems, bet pirmiausia Amerikai“ – skelbiama, kad labai greitai kils naujas karas: JAV skubiai ruošiasi (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Michailas Sheitelmanas naujo karo pradžią Eurazijos žemyne ​​laiko visiškai galima.

Kalbame apie galimą Irano išpuolį prieš Saudo Arabiją. Savo nuomonę šiuo klausimu ekspertas išsakė interviu su Nataša Vlaščenko metu, kurį galima peržiūrėti „Vlast&Vlashchenko" kanale.

„Aš nematau nieko revoliuciškai naujo. Buvo Irano ir Irako karas, kuris truko beveik 10 metų (1980-1988). Buvo karas tarp Irako ir Kuveito (1990-1991), kuris yra visiškai simetriškas dabartinei Irano ir Saudo Arabijos situacijai, kai totalitarinė šalis nusprendžia aneksuoti kažkokią naftos karalystę. Šiuo atveju tai Saudo Arabija, o tuo metu buvo kalbama apie Kuveitą. Bet tada JAV pavyko išlaisvinti Kuveitą. Dėl to Irakas sumokėjo kompensaciją per 30 metų laikotarpį", – sakė M. Sheitelmanas.

Politikos strategas pokalbio metu pastebėjo, kad niekas tiksliai nežino, kurią dieną Iranas puls Saudo Arabiją, tačiau tai, kad tai įvyks, jau aišku visiems, bet pirmiausia Amerikai, todėl JAV nusprendė nelaukti, kaip 1990 m. situacijoje su Kuveitu, bet iš anksto užtikrinti Saudo Arabijos saugumą.

 

„Beje, Saudo Arabija jau ir taip gerai ginkluota moderniausiais amerikietiškais ginklais. Manau, jog Ukrainos kariuomenė tikrai yra didelė, bet pagal kovinę galią dar reikia jas palyginti, nes Saudo Arabija turi daug pinigų ir ji dešimtmečius bendradarbiauja su JAV, ir yra labai gerai aprūpinta, todėl šis karas nebus panašus į Irano ir Irako konfliktą. Tai bus karas, kuriame Iranas bus nugalėtas gana greitai", – prognozavo politikos strategas.

Vedėja suskubo sutikti su ekspertu: „Taip, J. Bidenas perspėjo Iraną, kad jei jis kaip nors „pasišakos",  režimas bus sunaikintas akimirksniu".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(6)
(70)

Komentarai ()