„Situacija kardinaliai keičiasi. Blefas demaskuotas.“ Ukraina privertė Vakarus  ()

Lūžio taškas kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesą sakant, nesupratau entuziastingų šūksnių „Vakarai leido smogti ginklais Rusijos teritorijoje“. Tai kvepia nepilnavertiškumo kompleksu. Mano nuomone, teisingiau būtų sakyti, kad „Ukraina privertė Vakarus daryti tai, ko neplanavo – duoti leidimą pulti Rusijos teritoriją“.

Nepaisant reikalavimų pasiduoti (kuris buvo įformintas Italijos ministro pirmininko Draghi plano forma) pirmaisiais plataus karo masto metais, skambėjusių nuo įvairių „naudingų idiotų“, korumpuotų Rusijos ir Kinijos politikų, tiesiog politikų, kurie nenori įsitempti ir kuriems lengviau veidmainiškai žiovauti ir teisingai kalbėti žodžius „apie vertybes, demokratiją, karo baisumus“, Ukraina neklausė įvairių „gerųjų samariečių“.

Net ir atėjus pagalbai visa tai buvo dangstoma neslepiamu susierzinimu, už kurio buvo slepiama: „kada pagaliau nudvėsite, mūsų „Gazprom“ pensijos nyksta.

Nepaisant to, Ukraina nuolat demaskuodavo melą ir veidmainystę, kai buvo viešai užsimenama, kad negalima smogti priešo naftos perdirbimo gamykloms, nes pasirodo, kad tai „civilinė infrastruktūra“. Ukraina nekreipė dėmesio į kai kurių Vašingtono ir Europos politikų, norinčių dar kartą išgelbėti Rusiją nuo chaoso, isteriją.

Jie ir toliau kėlė isterijas, kai dronai naikino perspėjimo apie branduolinius smūgius stotis Rusijoje, išliedami savo „nepasitenkinimą“ spaudai. Tačiau būtent po to išryškėjo visas melas apie „branduolinį karą“, kurį Vakaruose aktyviai skleidė su Maskvos pagalba. Kaip matome, nieko panašaus nėra. Ir šios pasakos, dėl kurių buvo sulaikyti mūsų ginklai, pasirodė esančios tik pasakos. Tačiau be Ukrainos veiksmų šis melas nebūtų atskleistas.

 

Tai suteikė pasitikėjimo pirmiausia Rytų Europos, Baltijos ir Skandinavijos valstybėms, kurios jau pradėjo daryti spaudimą Vašingtonui ir „Sullivano-Burnso“ grupei, kuri uoliai žaidė kartu su Maskva, palaikydama „branduolinės eskalacijos“ mitus.

Dėl to Ukraina, nepaisant įnirtingo pasipriešinimo, gavo lūžio tašką kare. Dabar situacija kardinaliai keičiasi. Blefas demaskuotas.

 

Jei kas nors Vašingtone ir Berlyne propaguos „Korėjos scenarijų“ ir kitas neslepias kapituliacijos formas, jis iš tikrųjų viešai prisipažins, kad susitarė su Putinu, kad jį išgelbėtų. Pažeis pasirašytus susitarimus (ypač 1975 m. Helsinkio susitarimus dėl sienų neliečiamumo Europoje) ir patvirtins, kad bent pusė žodžių apie „paramą“ buvo tiesiog veidmainiškas melas, nes nėra jokių kliūčių aprūpinti Ukrainą ginklais.

Apie tai rašo politikos ekspertas Tarasas Zahorodnij savo feisbuke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(231)
(15)
(216)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: