Lenkiškas ukrainiečių dronas jau stebi rusų miestą. Kuo tai svarbu (Foto)  (1)

JAV Ukrainos gynėjams suteiktas leidimas ginant Charkivo sritį naudoti amerikietiškus ginklus prieš taikinius Rusijoje šiurpina pasienio miestus. Belgorodas yra beveik 400 tūkstančių žmonių miestas ir jame bei aplink veikiantys rusų pajėgų daliniai dabar yra geras taikinys amerikietiškiems ukrainiečių ginklams. Ir nereikėtų manyti, kad ukrainiečiai jų ten nemato.



© Boevaya mashina (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:FlyEye#/media/File:Polish_TDF_FLYEYE_mini_UAV_at_Radom-2023.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-05 Lenkiškas ukrainiečių dronas jau stebi rusų miestą. Kuo tai svarbu (Foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė vaizdas, kaip Belgorodas atrodo pro lenkiško drono „FlyEye“ objektyvą. Iš toli, neryškiai, bet Belgorodas ir šiam dronui jau yra matomas. Dabar kai ukrainiečiai turi galimybę kai kuriais vakarietiškais ginklais atakuoti Belgorodo sritį tam, kad apgintų Charkivą, ši Rusijos dalis bus stebima vis intensyviau.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 28€ už akumuliatorinį pjūklą su 2 baterijomis. Ribotas kiekis
3444 2

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

Lenkiškas žvalgybos dronas „FlyEye“ yra nepilotuojamas elektrinis lėktuvas su gera kameros sistema. Įdomu tai, kad Kyjive šie dronai buvo pristatomi dar 2021 metais – dar prieš 2022-ųjų Rusijos invaziją. „FlyEye mini UAS“ (toks pilnas šio drono pavadinimas) yra 1,8 metrų ilgio, jo sparnų plotis – 3,6 m. Jis yra gana lengvas, paleidžiamas nuo rankos ir sulankstytas telpa nedideliame krepšyje. Visas rinkinys su valdymo įranga ir antenomis neužima visos automobilio bagažinės, o skrydžiui „FlyEye“ paruošiamas greičiau nei per 10 minučių.

 

„FlyEye“ gali išsilaikyti ore apie 2,5 val. Nuo operatoriaus pozicijos jis gali nutolti per 180 km. Palyginti su dideliais dronais, tai yra nedidelis atstumas, bet prisiminkite, kad „FlyEye“ jau stebi Belgorodą, todėl jis tikrai naudingas. Padeda tai, kad jis gali pakilti į 3 km aukštį. Šis dronas turi dvi kameras – įprastą ir infraraudonųjų spindulių. „FlyEye“ gali būti integruotas į didesnę duomenų rinkimo sistemą. Taikos metu „FlyEye“ gali stebėti miškų gaisrus ar ieškoti pasiklydusių žmonių. Karo metu „FlyEye“ padeda stebėti priešo judėjimą, nustatyti, iš kur apšaudomi draugiškų pajėgų kariai. Šis dronas turi kelis veikimo režimus – gali automatiškai nuskristi į nustatytą vietą ar sukti ratus ir automatiškai filmuoti nurodytą tašką.

 

Iš esmės, „FlyEye“ yra išmani stebėjimo sistema, kurios didžiausi privalumai – tylus veikimas, silpnas IR pėdsakas (elektrinius dronus sunkiau numušti, nes jie nėra tokie šilti), kompaktiškumas, greitas paleidimas ir pakankamai nebloga ištvermė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(47)
(1)
(46)

Komentarai (1)