„Buvo ruošiami sprogmenys.“ Sužlugdyta slapta FSB operacija. Smogė Ukrainos SBU (Video)  ()

Sugautas rusų agentu dirbęs ukrainietis.


Agento sulaikymas
Agento sulaikymas
© Stop kadras | https://www.facebook.com/watch/?v=1284329235858542

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) sugavo Rusijos federalinėje saugumo tarnyboje (FSB) dirbantį ukrainietį, kai šis rengė teroristinius išpuolius prieš Ukrainos gynybos pajėgų karius, po jų automobiliais padėdamas nuotoliniu būdu valdomus sprogmenis.

Sužlugdyti Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) suplanuoti teroristiniai išpuoliai prieš Ukrainos gynybos pajėgų karius priešakiniame Zaporožės mieste, pietryčių Ukrainoje.

SBU sučiupo rusų agentu dirbusį ukrainietį, kuris ruošėsi susprogdinti vietos kariuomenės tarnybų darbuotojams priklausančias transporto priemones.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Mini PC, karinio tvirtumo planšetės, fantastiški ventiliatoriai, „Xiaomi“ maršrutizatoriai, pompos ir belaidžiai siurbliai
3284 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BMAX B6 Plus“ - mini PC, 12+512GB, Windows 11

2) „FOSSiBOT DT1 Lite“ - karinio tvirtumo planšetė

3) „ILIFE H70 Plus“ - belaidis dulkių siurblys

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) „Baseus“ - ventiliatorius, USB, pastatomas ir tvirtinamas prie ekranų

6) 12V, 150PSI pompa

Išsamiau

Jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos už valstybės išdavystę, įvykdytą karo padėties sąlygomis, rašoma SBU „Telegram“ puslapyje.

 

Vykdant FSB nurodymus, vyrui buvo pavesta atpažinti transporto priemones ir po jomis pritvirtinti nuotoliniu būdu valdomus savadarbius sprogstamuosius užtaisus.

Pranešama, kad agentas kasdien stebėjo automobilių stovėjimo aikšteles prie kariuomenės biurų, kad nustatytų galimus taikinius. Iš rusų prižiūrėtojo jis gavo išsamias instrukcijas dėl atakų, naudojant sprogmenis, jų vykdymo laikus ir metodus.

SBU jį sulaikė besižvalgantį netoli gynybos pajėgų objekto, prieš jam įvykdant bet kokius teroristinius išpuolius. Iš agento buvo paimtas mobiliojo ryšio telefonas su jo nusikalstamos veikos įrodymais.

 

Be to, saugumo agentūra išsiaiškino, kad įtariamasis šnipinėjo transformatorines Zaporožėje, į kurias taip pat buvo nusitaikę rusai, todėl Ukrainą ištiko energetinė krizė.

Tyrimo duomenimis, agentas buvo apsaugos darbuotojas vietinėje energetikos įmonėje, jį FSB nuotoliniu būdu užverbavo šių metų balandį. Į agresoriaus akiratį jis pateko dukros dėka, kuri dabar gyvena Maskvoje ir bendradarbiauja su Rusijos specialiosiomis tarnybomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: