Prasideda „jėgos demonstravimas“. „Pajudėjo“  ()

Rusijos Federacija neinformavo Vašingtono.



© Минобороны России (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=ssI2-yd_Ad8

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pajudėjo rusų karo laivai. Kremliaus valdovas Vladimiras Putinas, dieną prieš interviu tarptautinei žiniasklaidai grasinęs smūgiais prieš šalis, tiekiančias ginklus Ukrainai, nusprendė perkelti karo laivus prie JAV sienų. Keturi Rusijos karinio jūrų laivyno laivai: fregata, povandeninis laivas, tanklaivis ir gelbėjimo vilkikas atvyks į Havanos uostą birželio 12 dieną ir stovės jame iki birželio 17 dienos, ketvirtadienį pranešė Kubos ginkluotosios pajėgos.

Kubos pusė tvirtina, kad nė vienas iš Rusijos laivų, įplaukiančių į Kubą, neturi branduolinių ginklų.

Tuo tarpu CBS, remdamasi neįvardytu Amerikos pareigūnu, praneša apie Kremliaus planus artimiausiu metu pradėti karines pratybas Karibų jūroje.

[EU+Kuponai] „June Mega Sale“! Įspūdingi prizai ir pasiūlymai: energijos stotelės, el. paspirtukai, siurbliai ir kt. (Video)
2881 2

„June Mega Sale“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „FOSSiBOT F1200“ - mobili energijos stotelė, 1200W, 1024Wh, LiFePO4

2) „Narwal Freo X Plus“ - 7800Pa, plovimas, unikalus šepetys, atliekų suspaudimas, APP

3) „JIGOO C500“ - puikios kainos belaidžiai dulkių siurbliai

4) „BOGIST M1 Elite“ - 350W, 36V 10Ah el. paspirtukas

Išsamiau

Šią informaciją patvirtina ir „Reuters“. Rusijos laivai ne tik įplauks į Kubos uostus, jie ketina sustoti ir Venesueloje.

Vakarų žiniasklaidos teigimu, Rusijos manevrai rudenį pasieks kulminaciją didelio masto karinio jūrų laivyno pratybomis Karibų jūroje ir visame Ramiajame vandenyne.

„Miami Herald“ patikslina, kad Rusijos Federacija neinformavo Vašingtono apie planuojamus karinius manevrus Kuboje, tačiau JAV prezidento administracija pratybų su nedideliu laivų skaičiumi nelaiko grėsme, vis tik Amerikos kariuomenė juos stebės.

 

Žurnalistų teigimu, šiais manevrais Kremlius nori parodyti, kad Rusijos Federacija neva vis dar pajėgi pasauliniam „jėgos demonstravimui“.

Mušami pavojaus varpai. Atsižvelgiant į Kubos pareiškimus apie grėsmės regionui nebuvimą, kelios pirmaujančios žiniasklaidos priemonės iš karto prisiminė 1962 m. Kubos raketų krizę, kuri prasidėjo taip pat ir beveik baigėsi branduoliniu karu.

Kubos raketų krizė laikoma aukščiausiu Šaltojo karo tašku, po kurio pasaulis pradėjo kalbėti apie nusiginklavimo būtinybę. Prasidėjo Kubos vyriausybės kreipimasis į SSRS su prašymu suteikti karinę pagalbą, siekiant užkirsti kelią Fidelio Castro vyriausybės nuvertimui. SSRS atsakė į Kubos prašymą pasiūlydama dislokuoti branduolinius ginklus Karibų jūros regione.

 

Prasidėjus Kubos raketų krizei, SSRS paskelbė apie „karines pratybas“ regione. Vietoj to visi turimi sovietiniai ginklai, įskaitant branduolinius, buvo dislokuoti Kuboje. Atsakydamas į tai, JAV prezidentas Johnas Kennedy paskelbė Kubos karinę jūrų blokadą, kuri apėmė visų į salą plaukiančių laivų kratą.

1962 m. spalio pabaigoje penki sovietų laivai priartėjo prie blokados zonos ir sustojo. Iki galimo JAV smūgio Kubai ir atitinkamai apsikeitimo branduoliniais smūgiais liko tik trys valandos. Tačiau JAV ir SSRS lyderiams pavyko susitarti, karas neprasidėjo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(25)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()