Jie kategoriškai atsisako padėti Ukrainai. Šalyje tonos nenaudojamos karinės technikos  ()

Rusai pasiūlė keletą būdų, kaip apeiti sankcijas (tarp jų ir ieškoti subrangovų), tačiau šalies valdžia aiškiai pareiškė, kad tokiais sprendimais pasinaudoti nenori.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-07 Jie kategoriškai atsisako padėti Ukrainai. Šalyje tonos nenaudojamos karinės technikos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžioji Kolumbijos Mi-17 sraigtasparnių parko dalis tebėra ant žemės. Nors vietos valdžia šiuo metu negali įvykdyti sutarčių dėl jų remonto, šalis kategoriškai atsisako perduoti sraigtasparnius Ukrainai.

Kolumbijos kariuomenė turi 19 sraigtasparnių Mi-17, tačiau mažiau nei pusė jų šiuo metu yra kovinėje parengtyje. Likusieji ilgai laukė sandėliuose priežiūros ar remonto. Tačiau su Rusijos įmonėmis pasirašytos sutartys buvo sustabdytos dėl Rusijai įvestų sankcijų ir „Swift“ sistemos blokuotų mokėjimų.

Rusai pasiūlė keletą būdų, kaip apeiti sankcijas (tarp jų ir ieškoti subrangovų), tačiau Kolumbijos valdžia aiškiai pareiškė, kad tokiais sprendimais pasinaudoti nenori. Tačiau kartu nesutinka perduoti Mi-17 (tokį pasiūlymą gavo iš JAV), o vietoj to nesėkmingai ieško įmonių, kurios galėtų imtis Mi-17 kapitalinio remonto ir užtikrintų, kad jie būtų tinkami naudoti (pvz., Meksikoje ir JAV).

Nors Mi-17 yra gana seni, tokio tipo sraigtasparniai ukrainiečiams išlieka labai naudingi. Tai vidutinio dydžio transportiniai sraigtasparniai, galintys gabenti iki 4,5 tonos krovinių, įskaitant iki maždaug 1,5 tonos ginklų. Pavyzdžiui, Mi-17 gali tilpti trijų žmonių įgula ir 24 kariai su įranga arba 12 neštuvų, skirtų sužeistiesiems gabenti.

 

Mi-17 varomas „Klimov TV3-117MT“ varikliais, kurių dėka sraigtasparnis gali skristi iki maždaug 250 km/val. greičiu. Su papildomais degalų bakais Mi-17 maksimaliai nuskrenda maždaug 1 100 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(34)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()