„Smerč“, „Uragan“, S-300. „Ten milijonai.“ Viskas vienoje vietoje (Video)  ()

Visa tai kainavo milijonus dolerių.



© dw_russian (Stop kadras) | https://x.com/dw_russian/status/1799139262224339049

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charkivo pakraštyje saugoma apie tūkstantis raketų, kurias Rusijos kariai per plataus masto karą paleido į miestą ir regioną, fragmentų. Kiekviena iš jų šaliai agresorei kainavo 3-7 mln. dolerių.

Ši vieta vadinama Rusijos raketų „kapinėmis“ ir yra didžiausios iš visų, pradėjusių formuotis Ukrainoje nuo 2022 m. Šias Rusijos raketų „kapines“ parodė DW korespondentas Romanas Gončarenka.

„Tai grandiozinės kapinės. Čia yra apie tūkstantis „Smerč“, „Uragan“, S-300 ir kitų tipų raketų, kurias Rusija paleidžia Charkive“, – pažymėjo jis.

[EU+Kuponai] „June Mega Sale“! Įspūdingi prizai ir pasiūlymai: energijos stotelės, el. paspirtukai, siurbliai ir kt. (Video)
2881 2

„June Mega Sale“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „FOSSiBOT F1200“ - mobili energijos stotelė, 1200W, 1024Wh, LiFePO4

2) „Narwal Freo X Plus“ - 7800Pa, plovimas, unikalus šepetys, atliekų suspaudimas, APP

3) „JIGOO C500“ - puikios kainos belaidžiai dulkių siurbliai

4) „BOGIST M1 Elite“ - 350W, 36V 10Ah el. paspirtukas

Išsamiau

Ukrainos teisėsaugos institucijos šiuos raketų fragmentus renka kaip įrodymus, kad vėliau galėtų panaudoti teisminiuose procesuose. Tai taip pat bus panaudota baudžiamiesiems procesams dėl Rusijos Federacijos karo nusikaltimų, kurie vykdomi Ukrainoje, ir bylų rengimui Tarptautiniam Baudžiamajam teismui.

 

Charkivo apygardos prokuratūros atstovas spaudai Dmytro Čubenko pridūrė, kad šiose savotiškose kapinėse yra ne tik priešo raketų, bet ir bepiločių orlaivių nuolaužų. Čia galima rasti „Shahed-131/136“ dronų kamikadzių dalių.

„Visos šios raketos kainuoja milijonus dolerių. Visos sparnuotosios raketos – Ch-101, Ch-55 – kainuoja 3, 5, 7 mln. dolerių. Ir tokios raketos smogia į miestą ir regioną“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(7)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()