„Tiesioginis ir viešas.“ Tai, ką išgirdo Putinas, yra bomba  ()

Šie pareiškimai kardinaliai skiriasi nuo praėjusių metų JAV pareiškimų apie branduolinius ginklus.



© Baku TV | RU (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=2owNeIbT4tY

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos svarsto galimybę išplėsti savo strateginį branduolinį arsenalą, sakė Baltųjų rūmų aukščiausias ginklų kontrolės pareigūnas Pranay Vaddi. „The New York Times“ tokius JAV pranešimus pavadino „nuoširdžiausiu ir viešiausiu įspėjimu“ Putinui.

Kasmetiniame Ginklų kontrolės asociacijos (ACA) susitikime Pranay Vaddi sakė, kad trys šalys aktyviai didina savo branduolinius pajėgumus. Aukščiausias Baltųjų rūmų ginklų kontrolės pareigūnas pavadino šiuos veiksmus „reikšmingais ir giliais įtrūkimais“ pasauliniame saugume.

[Vokietija] Nuostabus vaizdo projektorius tik 144€! 1080P, 500ANSI, Bluetooth 4.0 ir kt. („Lenovo Thinkplus Air H4S“)

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

„Rusija, Kinija ir Šiaurės Korėja didžiuliu greičiu plečia ir diversifikuoja savo branduolinį arsenalą, mažai domisi arba visai nesidomi ginklų kontrole. Jos visos trys vis labiau bendradarbiauja su Iranu ir koordinuoja veiksmus, kurie prieštarauja taikai ir stabilumui, kelia grėsmę Jungtinėms Valstijoms, mūsų sąjungininkėms ir partneriams bei didina įtampą regione“, – sakė Vaddi.

Dėl to Vaddi pareiškė, kad JAV turi modernizuoti savo branduolinį arsenalą, kad atgrasytų nuo naujų grėsmių ir išlaikytų stabilumą pasaulyje.

 

„Mes neturėsime kito pasirinkimo, kaip tik pritaikyti savo poziciją ir pajėgumus, kad palaikytume atgrasymą ir stabilumą. Turime įtikinti savo priešus, kad konkurencijos valdymas per ginklų kontrolę yra geriau nei nežabota konkurencija", – apie branduolinio konflikto grėsmę kalbėjo Vaddi.

Šie pareiškimai kardinaliai skiriasi nuo praėjusių metų JAV pareiškimų apie branduolinius ginklus. Tada patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas ACA posėdyje sakė, kad Jungtinėms Valstijoms nereikia „dislokuoti vis pavojingesnių branduolinių ginklų atgrasymui“ ar dalyvauti Šaltojo karo stiliaus ginklavimosi varžybose.

 

Vaddi pareiškimai buvo pateikti Dmitrijaus Medvedevo nuolatinių branduolinių grasinimų, taip pat Rusijos pasitraukimo iš START sutarties, kuri numatė, kad nė viena šalis neturi turėti daugiau nei 1550 branduolinių galvučių, fone.

Tokio įspėjimo Putinas dar nebuvo gavęs. „Tai buvo tiesioginis viešas JAV įspėjimas. Šie žodžiai taip pat buvo įspėjimas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui apie galimą JAV reakciją“, – paaiškina Vaddi žodžius „The New York Times“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(3)
(74)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()