„Frontas atėjo į Rusiją.“ Jie pateko į siaubingą gėdą. Kas nutiko  ()

Jis „specialiojoje operacijoje“ nedalyvavo. 


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© robertwaghorn (Pixabay Content Licence)|

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-10 „Frontas atėjo į Rusiją.“ Jie pateko į siaubingą gėdą. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 8 d. Ukrainos gynybos pajėgos Achtubinsko aerodrome sunaikino Rusijos 5-osios kartos naikintuvą Su-57. Tai labai brangus, tačiau bevertis lėktuvas.

Tokią nuomonę savo „Telegram“ išreiškė žinomas Izraelio karo žurnalistas Sergejus Auslenderis. 

Manoma, kad Rusų Su-57 atakavo trys ukrainiečių bepiločiai kamikadzės. Tai pirmasis patvirtintas šio modelio lėktuvo sunaikinimo atvejis. Orlaivis buvo labai smarkiai apgadintas ir tikriausiai jo atstatyti nepavyks. 

Ši operacija sudavė didžiulį smūgį Rusijos įvaizdžiui. Tačiau Su-57 mūšio lauke nevaidino jokio vaidmens, patikino žurnalistas.

[EU+Kuponai] „June Mega Sale“! Įspūdingi prizai ir pasiūlymai: energijos stotelės, el. paspirtukai, siurbliai ir kt. (Video)
2842 2

„June Mega Sale“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „FOSSiBOT F1200“ - mobili energijos stotelė, 1200W, 1024Wh, LiFePO4

2) „Narwal Freo X Plus“ - 7800Pa, plovimas, unikalus šepetys, atliekų suspaudimas, APP

3) „JIGOO C500“ - puikios kainos belaidžiai dulkių siurbliai

4) „BOGIST M1 Elite“ - 350W, 36V 10Ah el. paspirtukas

Išsamiau

„Ukrainiečiai bepiločiais lėktuvais smogė į Achtubinsko aerodromą (netoli Volgogrado), kur jiems pavyko arba apgadinti, arba sutrinti į dulkes naujausią Su-57, kurį rusai kažkodėl vadina „penktos kartos lėktuvu“. Jei vertinsim pagal jam išleistą biudžetą – taip, jis neabejotinai yra penktosios kartos. Jei technologiniu požiūriu – ne visai“, – rašo Auslenderis.

Dar 2023 m. Auslenderis buvo paskelbęs vaizdo įrašą apie Rusijos projektą Su-57, kuriame papasakojo, koks jis nesėkmingas.

Rusija neturi nė vieno penktos kartos lėktuvo! Būtų nesąžininga sakyti, kad Su-57 neegzistuoja. Jis egzistuoja, jis skraido, yra jo skraidančių modelių. Bet tai daugiau koncepcinis modelis. Jei pažvelgtume į nurodytas charakteristikas, tai iš tiesų nepaprastai šauni technika, pranokstanti užsienio analogus... Bet yra toks dalykas kaip lūkesčiai ir realybė, kai kokioje nors kinų interneto svetainėje užsisakai prabangų, gražų daiktą, bet gauni š**ų š**ą. Taip nutiko su lėktuvu Su-57... Kas yra 5-osios kartos lėktuvas? Tai kompozicinės medžiagos, kurios turi didelę įtaką jo radiolokaciniam slaptumui. Tai valdymo elektronika: 5-osios kartos lėktuvas turi būti „protingas“, galintis daryti daugybę dalykų. Ir variklis. Rusija neturi nė vieno iš šių trijų dalykų“, – sakė žurnalistas. 

 

 

Jis įsitikinęs, kad Rusijos Su-57 „specialiojoje operacijoje“ nedalyvavo. 

„Jiems nebuvo leista artintis prie fronto linijos: neduok Dieve, kad juos numuštų – būtų baisi gėda. Bet jei tu neini į fronto liniją, fronto linija ateina pas tave“, – sakė Auslenderis.

Jis įtaria, kad ukrainiečių ataka visiškai sunaikino Su-57. Tokio technologinio sudėtingumo orlaiviams dažnai net nedideli pažeidimai turi kritinių pasekmių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(4)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()