Atvyksta šimtai „Abrams“ tankų. Fantastiška žinia iš JAV. Kas nutiko  ()

Pastebėtas traukinys, gabenęs „Abrams“ šarvuočius.


„Abrams“ tankas
„Abrams“ tankas
© Spc. Christian Carrillo (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:M1A1_Abrams_arrives_in_Germany_for_Ukraine-1.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos kariuomenė turės 366 „Abrams“ tankus. Mašinos, gautos iš JAV, turi sudaryti vieną iš nacionalinių ginkluotųjų pajėgų ramsčių. Iki 2024 m. pabaigos Lenkijoje pasirodys 116 vnt. M1A1 FEP varianto tankų. Naujausia jų siunta buvo pastebėta Jungtinėse Valstijose.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanieji „Xiaomi“ ventiliatoriai, prie telefonų jungiamos termo kameros, įspūdingi monukuliarai ir kt. (Video)
2193 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

2) „INFIRAY T2S+“ - prie išmanaus telefono jungiama šiluminio vaizdo kamera

3) „FNIRSI NVS-20“ - įspūdingi 4K monokuliarai

4) „KuKirin G2 MAX“ - 1000W, 48V 20Ah el. paspirtukas su sėdyne

5) „FunWater“ - pripučia SUP irklentė

6) „SmartMi Standing Fan 2S“ - belaidis išmanusis ventiliatorius

Išsamiau

2022 m. balandžio mėn. Lenkija sudarė sutartį dėl 250 modernių tankų M1A2 SEP v.3 pirkimo už 4,75 mlrd. USD kartu su susijusia įranga, mokymo ir logistikos paketu bei amunicijos atsargomis. Savo ruožtu 2023 metų sausį Krašto apsaugos ministerija patvirtino 116 M1A1 FEP varianto mašinų už 1,4 mlrd. JAV dolerių pirkimo sutartį, taip pat su lydinčia įranga ir mokymo bei logistikos paketais. Naujesnių tankų pristatymai numatyti 2025-2026 metais, o senesni modeliai jau po truputį atkeliauja į šalį.

 

Pirmieji 14 tankų M1A1 FEP į Lenkiją atvyko 2023 metų birželį. Po pusės metų šalyje pasirodė dar 26 šios versijos „Abrams“. Kitas 29 tankų pristatymas buvo atliktas 2024 m. sausį. Iš viso šiuo metu šalyje yra 67 lenkų M1A1 FEP ir 28 amerikietiški M1A2 SEPv2 tankai, kurie buvo paskolinti mokymo tikslams. Tačiau socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukos, leidžiančios manyti, kad į šalį keliauja ir daugiau mašinų. Pietų Karolinoje buvo pastebėtas traukinys, gabenęs beveik 50 „Abrams“ šarvuočių. Jis turi vykti į Čarlstono uostą, iš kurio mašinos bus gabenamos į Europą.

 

Užbaigus M1A1 tankų pristatymą, bus suformuoti du batalionai, kurių kiekviename bus po 58 amerikietiškas mašinas. 18-oji mechanizuotoji divizija, vadinama „geležine divizija“, kuri, anot buvusio Krašto apsaugos ministro Mariuszo Błaszczako pranešimų, gavusi „Abrams“ dalinius taps „viena stipriausių taktinių junginių ne tik Lenkijoje, bet ir Europoje“.

Prieš atvykstant tankams į Lenkiją, jie buvo pritaikyti šalies kariuomenės reikalavimams. Buvo atnaujinti, o šarvai iš dalies pakeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(6)
(71)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()