270 000. „Pati karščiausia kryptis.“ Ko jie siekia? (Video)  ()

Rusus, žinoma, domina ne pats Časiv Jaras, o miestas į pietus.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=809243611388719&set=pcb.809243668055380

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-12 270 000. „Pati karščiausia kryptis.“ Ko jie siekia? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karščiausia fronto kryptis šiandien yra atkarpa nuo Časiv Jaro iki Očeretino. Norėdama užgrobti visą Donecko sritį, šalis agresorė turi nutraukti šį Ukrainos gynybos lanką. Apie tai interviu NV kalbėjo karo ekspertas Sergejus Grabskis.

Pasak jo, kalbant apie šią fronto atkarpą, reikia turėti omenyje du svarbiausius miestus – Konstantinovką ir Torecką.

„Toreckas yra paskutinis Ukrainos kontroliuojamas miestas Donecko kryptimi, o jo netekimas iš tikrųjų reikš visos Donecko miesto aglomeracijos, kuri apima Gorlivką, Makijivką, Jasinovatają, Donecką, praradimą, todėl dabar priešas ten telkia pagrindines jėgas“, – aiškina analitikas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ orų stotelės, 6in1 „Steam“ stotelės-hubai, akumuliatoriniai veržliasukiai, multimetrai, pompos ir kt. (Video)
1409 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWolf BW-CML5“ - monitoriaus šviesos juosta

2) „VIOLEWORKS“ - 520Nm akumuliatorinis veržliasukis su 2 baterijomis

3) „Xiaomi DUKA Atuman THmini“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

4) „Bakeey Steam Deck“ - 6in1 stotelė hub'as (šakotuvas)

5) „ANENG 683“ - išmanusis multimetras

6) „TUERBB T-AP77“ - belaidė pompa, 150PSI

Išsamiau

Tai patvirtindamas S. Grabskis pažymi, kad iš viso Rusijos karių skaičiaus, kurių yra apie 550 tūkst., pusė (270 tūkst. žmonių) sutelkta būtent rytų kryptimi.

„Torecko kontrolė vis dar leidžia daryti įtaką priešo ryšiams Gorlivkos ir Jenakievo srityje, Donecko zonoje“, – aiškina analitikas.

 

O rusams Torecko užėmimas reikš galimybę pradėti puolimą prieš antrą pagal dydį Donecko srities teritoriją, kuri tebėra kontroliuojama Ukrainos – Konstantinovką, Družkovką, Kramatorską, Slavianską.

„Dabar mes iš tikrųjų atskiriame priešo kovinius vienetus dėka „Torecko tvirtovės“, nesuteikdami jiems galimybės manevruoti pajėgomis ir priemonėmis ir verčiame eikvoti savo išteklius, kad aplenktų šią konkrečią „Torecko tvirtovę“, nes dabar priešas, neturėdamas galimybės pulti ją kaktomuša, bando (...) apeiti [miestą] iš flangų, o šie Torecko flangai šiandien yra Časiv Jaras ir kryptis į Pokrovską“, – sako S. Grabskis.

 

Volčanskas, kuriame kadaise gyveno apie 17 tūkstančių žmonių, dabar yra beveik sunaikintas. Jei pirmą kartą 2022 m. rusams miestą pavyko užimti pirmąją dieną, tai antrasis bandymas 2024 m. atnešė užpuolikams įnirtingus mūšius ir didelius nuostolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: