Rusams šokas. Ukraina meta KAB  ()

„Defense Express“ direktorius mano, kad jų naudojimas gali būti sudėtingas.


Valdoma bomba
Valdoma bomba
© Vitaly V. Kuzmin, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%9A%D0%BE%D1%80%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%80%D1%83%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%8F_%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-12 Rusams šokas. Ukraina meta KAB  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai jau pripažįsta Ukrainoje pagamintų valdomų aviacinių bombų pavojų. Jie mano, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kartu su Vakarų naikintuvais naudos naująją amuniciją, sąjungininkams parodant palydovinus taikinių vaizdus.

„Ukraina gali sugalvoti sparnus. Iš naikintuvų paleidžiamos raketos yra gana brangios, todėl reikia pigesnio sprendimo Mūsų pilotai ir oro gynybos specialistai turės daugiau darbo“, – sako „Focus“ cituojami rusų propagandistai.

Kaip minėta, kalbama apie sovietinių aviacijos bombų, likusių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervuose, tobulinimą. Pasak „Defense Express“ direktoriaus Sergejaus Zgureco, projektai jose įrengti korekcinius modulius karinėms oro pajėgoms buvo pasiūlyti prieš 10 metų, o Rusija į frontą permetė tai, ką vienu metu praleido Ukraina.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 8,20€! Puikūs 6in1 šakotuvai, „Xiaomi“ maršrutizatoriai, orų stotelės, masiškai perkami jump starteriai ir kt. (Video)
2844 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 6in1 daugiafunkcis šakotuvas

2) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

3) „Xiaomi Redmi AX5400“ - WiFi 6 maršrutizatorius

4) „iMars J01“ - masiškai perkamas jump starteris

5) „ANENG A3005A/Pro“ - multimetras

6) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

Išsamiau

Anot analitiko, Ukrainos KAB panaudojimas būtų buvęs efektyvesnis pradinėje plataus masto karo fazėje. Dabar tokia konfrontacija yra sudėtinga: įsibrovėliai įsigijo oro gynybos ir elektroninio karo sistemas, galinčias atremti ataką ir sumažinti tokių sprogmenų panaudojimo efektyvumą.

S. Zgurecas mano, kad geriausias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasirinkimas naikinimo tikslumo ir efektyvumo požiūriu gali būti amerikietiškos JADM išmaniosios bombos ir prancūziškos AASM „Hammer“, sveriančios 250 ir 1000 kilogramų. Jos yra atsparesnės Rusijos elektroniniam karui nei nacionaliniai karinio-pramoninio komplekso pasiekimai.

 

Taip pat reikia atsižvelgti į tai, kad rusai savo bombas meta iš 10 kilometrų aukščio ir jos skrenda iki 50 kilometrų atstumu. Numetus iš 12 kilometrų aukščio, nuotolis link taikinio padidėja iki 60 kilometrų. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos orlaivių į tokį aukštį neskraidins. Prancūzų ir amerikiečių bombos paleidžiamos daug mažesniame aukštyje, kad būtų išvengta Rusijos radarų aprėpties.

Ekspertas pridūrė, kad ukrainietiškos amunicijos nuotolis gali būti ribojamas iki 30 kilometrų. S. Zgurecas sako, kad modifikuotos sovietinės bombos netaps pagrindiniu būdu padidinti gynybos pajėgų ugnies galią. Tačiau su jų pagalba galima atakuoti priešo pozicijas papildomai Rusijos oro gynybos sistemų veikimo ir elektroninio slopinimo sąlygomis.

 

Ukrainos kariai išmoko numesti NATO tipo KAB.

Ukrainos oro pajėgos savo 40 ar 50 išlikusių naikintuvų MiG-29 ir galbūt dešimtis naikintuvų Su-27 paverčia tiksliaisiais bombonešiais, ginkluotais amerikietiškomis trumpojo nuotolio bombomis.

Bloga žinia ta, kad Ukraina tikriausiai negali įsigyti pakankamai SDB (Small Diameter Bomb) ar kitos amunicijos, kad galėtų tęsti savo MiG ir „Sukhoi“ misijas.

Ukrainos KAB bandymai prasidės po kelių savaičių, sakė Karinių oro pajėgų vadovybės aviacijos vadovas Sergejus Golubcovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(1)
(145)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()