„Karo atveju jų pakaktų tik dviems savaitėms.“ Katastrofiška padėtis JK  ()

Ateities planai gauti 148 „Challenger 3“ susidūrė su problema, nes jie nėra gaminami nuo nulio. Dėl šiuolaikinių grėsmių britai neturi laiko kurti naujo tanko, todėl siūloma pirkti „Leopard 2“.


Challenger 2
Challenger 2
© Alan Wilson (CC BY-SA 2.0) | https://www.flickr.com/photos/ajw1970/31403624768

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-15 „Karo atveju jų pakaktų tik dviems savaitėms.“ Katastrofiška padėtis JK  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK planuoja gauti 148 „Challenger 3“ tankus, tačiau to šaliai neužtenka.  Karo atveju jų pakaktų tik dviems savaitėms. Todėl Jungtinė Karalystė turėtų organizuoti tankų gamybą Škotijoje. Apie tai rašo Stuartas Crawfordas portale „UK Defence Journal“.

JK kariuomenė turėtų gauti 148 naujausius „Challenger 3“ tankus, tačiau karo sąlygomis to, pasak buvusio karininko, katastrofiškai nepakanka. Bėda ta, kad „Challenger 3“ nėra sukurtas nuo nulio, o kuriamas „Challenger 2“ pagrindu. Atsižvelgiant į geopolitinę padėtį, JK gali neturėti 10 metų sukurti visiškai naują tanką. O britams reikia 400-500 tankų 6-8 tankų pulkams.

[EU+Kuponas+Dovanos] Fantastiškas el. dviratis vos už 749€ - tik pirmiems 5 pirkėjams! Modernaus dizaino, galingas, sukimo momento jutiklis ir apžvalgininkų pagyros („DYU T1“, Video)
1660 4

Ypatinga kaina technologijos.lt skaitytojams

Tik pirmiems 5 pirkėjams

Papildomos dovanos

Greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Aukščiausios klasės produktas

Išsamiau

Lengviausias ir greičiausias būdas būtų įsigyti kitų gamintojų techniką. Akivaizdus sprendimas – „Leopard 2“.

Idealiu atveju „Leopard 2“ gamykla turėtų atsirasti Škotijoje. Tam reikia įsigyti apie 150 tankų, kad gamintojui ekonomiškai apsimokėtų juos gaminti JK. Gamyba turėtų vykti Škotijoje, nes „Challenger 3“ gaminamas Anglijoje.

 

Gamykla galėtų būti tarp Glazgo ir Edinburgo, kur būtų prieinami pasaulinio lygio tyrimų centrai, kvalifikuota darbo jėga ir kur yra sunkiosios inžinerijos tradicijos.

Stuartas Crawfordas yra buvęs JK tankų pulko pulkininkas leitenantas. Šiuo metu dirba konsultantu politikos, gynybos ir saugumo klausimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()