NASA su prie Tarptautinės kosminės stoties prisijungusiu „Crew Dragon“ ketina atlikti intriguojantį bandymą – reikia pasiruošti net ir tokioms situacijoms  ()

NASA ir Elono Musko „SpaceX“ kompanijos „Demo-2“ misija einasi puikiai ir dabar laukia labai intriguojantis bandymas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-06-20 NASA su prie Tarptautinės kosminės stoties prisijungusiu „Crew Dragon“ ketina atlikti intriguojantį bandymą – reikia pasiruošti net ir tokioms situacijoms  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinėmis gegužės dienomis du JAV astronautai su „SpaceX“ kompanijos sukurta „Crew Dragon“ kapsule nuskriejo į kosmosą ir sėkmingai prisijungė prie Tarptautinės kosminės stoties (TKS).

Tai pirmą kartą pavyko padaryti privačiai kompanijai ir praėjus 9 metams po to, kai buvo nutraukta Šatlų programa, nuo Amerikos žemės vėl į kosmosą išskrido astronautai. Gegužės 30-oji tapo naujos kosmoso istorijos pradžia.

Dabar Bobas su Dougu prisijungė prie kitų TKS astronautų – iš viso jų ten dabar yra 5. O „Crew Dragon“ kapsulė laikosi prisikabinusi prie TKS ir NASA tvirtina, kad metas atlikti dar vieną labai įdomų testą.

„Crew Dragon laikosi puikiai“, - per šį ketvirtadienį vykusį klausimų ir atsakymų renginį sakė naujoji už žmonių skrydžius į kosmosą atsakinga pareigūnė Kathy Leuders. Tai yra pirmoji moteris istorijoje, tapusi atsakinga už tokią svarbią kosmoso programą.

„Kiekvieną savaitę jis [Crew Dragon] atsibunda, tada mes atliekame patikrinimus ir erdvėlaivis vėl grįžta į mūsų taip vadinamą ramybės režimą, kuris yra tarsi miego režimas“, - teigė Kathy.

Šiomis dienomis paaiškėjo ir tai, kad NASA per artimiausias kelias savaites ketina atlikti „demonstracinį bandymą“, į kurį įeis 5 TKS įgulos nariai ir „Crew Dragon“ kapsulė.

Kaip praneša „Teslarati“, šio bandymo metu bus imituojama avarija Tarptautinėje kosminėje stotyje ir astronautams reikės kuo greičiau iš jos pabėgti.

NASA daugiau detalių apie galimą šį testą kol kas nepateikia.

Labai tikėtina, kad NASA siekia dar geriau išbandyti „Crew Dragon“ galimybes, juolab, kad šios naujienos pasirodė po to, kai šią savaitę NASA paskelbė, jog būsimoms astronautų misijoms leis „SpaceX“ pakartotinai naudoti tiek „Falcon 9“ raketas, tiek ir „Crew Dragon“ kapsules. „Tai būtų saugu ir ekonomiškai naudinga“, - „SpaceNews“ tvirtino NASA atstovė Stephanie Schierholz.

Kathy Leuders tvirtina, kad „Demo-2“ misija vyksta sėkmingai ir jos metu įvyks dar ne vienas bandymas. Be to, laukia pati sudėtingiausia užduotis.

Su ta pačia „Crew Dragon“ kapsule atgal į Žemę turės sugrįžti ją skridę 2 JAV astronautai – Bobas ir Dougas. Planuojama, kad astronautų skrydis namo įvyks šių metų rugpjūčio pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(51)
(1)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: