Mokslininkas: tamsioji medžiaga gali būti puikus kuras kosminiams laivams - tai atvertų galimybes, apie kurias net nesame svajoję  ()

Mokslininkas teigia, kad tamsioji medžiaga gali būti puikus kuras kosminiams laivams: „Jeigu tik galėtumėte tai sutelkti, turėtumėte neribotą energijos tiekimą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paslaptinga medžiaga, kurią mokslininkai vadina „tamsiąja medžiaga“, tebėra didžiulė paslaptis. Bet jeigu kada nors įminsime jos mįslę, galimybės gali būti nepaprastos – ji galėtų būti panaudojama kaip civilizaciją keičiantis naujas energijos šaltinis.

Naujame interviu su „Futurism“ apie siūlomą NASA misiją tirti tamsiąją medžiagą pasakoja Ješivos universiteto mokslininkas Edas Belbruno, neseniai atlikto tyrimo bendraautorius ir vienas iš pasiūlymo architektų. Jis aprašė tamsiosios medžiagos potencialą, naudojant ją kaip kurą kosminėms kelionėms.

„Kai tik išsiaiškinsime, kas tai yra, galime tik spėlioti, ką galėsime su ja padaryti“, – sakė matematikas. „Manau, kad dėl to šviesa nukrypsta, kai žiūrite į kitas galaktikas, todėl tai yra gana stipri medžiaga ir tikriausiai gali būti naudojama kaip energijos šaltinis.

Ilgas ir vingiuotas kelias

Kaip Belbruno sakė interviu, „niekas nežino“, kas sudaro tamsiąją medžiagą, todėl kol kas nėra būdo pasakyti, ką tiksliai ji gali padaryti.

Nors tamsiosios medžiagos panaudojimo ar net jos įtraukimo į skaičiavimus koncepcija, yra labai nuostabi, yra vienas svarbus įspėjimas: gali prireikti daug laiko.

 

„Sutelkti tą energijos šaltinį gali užtrukti šimtus ar tūkstančius metų“, – sakė Belbruno. „Tačiau jei galėtumėte tai sutelkti, turėtume neribotą energijos tiekimą kosminėje erdvėje. Ji galėtų varyti erdvėlaivius ir tai būtų absoliučiai daugiau, nei galėtume įsivaizduoti šiuo metu“.

„Manau, kad potenciali medžiaga, iš kurios pagaminta tamsioji materija, pakeis mūsų supratimą apie mokslą, – pridūrė jis, – ir gali leisti mums sukurti tokį kosminį kurą, kuris leistų erdvėlaiviams įveikti tarpžvaigždinius atstumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(6)
(-1)

Komentarai ()