Havajuose užfiksuota kraupi žvejo akistata su rykliu – skelbiamas šiurpus video  ()

Havajuose žvejui pavyko atbaidyti ryklį, kuris valtį supainiojo su ruoniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Havajuose užfiksuota kraupi žvejo akistata su rykliu – skelbiamas šiurpus video.

Havajų salyne, prie Oahu salos krantų didelis tigrinis ryklys iššoko iš vandens ir užpuolė žvejo Scotto Haraguchi valtį. Kamera užfiksavo įvykį iki smulkmenų. Vaizdo įrašas buvo paskelbtas „YouTube“ kanale „Hawaii Nearshore Fishing“.

Puolimas buvo toks žaibiškas, jog žvejui atrodė, kad į jį būtų atsitrenkusi valtis. Jis stebuklingai sugebėjo nusikratyti plėšrūno ir liko gyvas.

„Išgirdau švilpimą, panašų į prie manęs artėjančios nemotorinės valties garsą, pakėliau galvą ir pamačiau didelį rudą daiktą“, – pasakojo žvejas.

Anot jo, pirma mintis buvo: „Vėžlys!“ Bet tada jis suprato, kad tai tigrinis ryklys. Žvejas teigė, kad ryklys valtį galėjo supainioti su ruoniu, nes po kurio laiko jis pamatė ir sužalotą ruonį. Haraguchi sakė toliau žvejojęs po siaubingo išpuolio.

Tigriniai rykliai žmones puola palyginti dažnai, jie laikomi antrais pavojingiausiais plėšrūnais po baltųjų ryklių.

Praėjusiais metais daugiausia ryklių atakų buvo pranešta JAV ir Australijoje. Florida laikoma ryklių atakų sostine, pernai įvyko 16 neišprovokuotų grėsmingų jūrų plėšrūnų išpuolių.

 

2022 m. visame pasaulyje fiksuota 57 ryklių išpuolių atvejai. Daugelis šių atvejų baigėsi galūnių praradimais, tačiau buvo ir penkios mirtys.

Praėjusį rugpjūtį Floridos muziejus paskelbė interaktyvų žemėlapį, leidžiantį sekti ryklių atakas visame pasaulyje.

Karščiausias taškas šiuo atžvilgiu yra JAV, kur nuo 1580 m. buvo užfiksuoti 1563 išpuoliai. Toliau rikiuojasi Australija (682 atakos), Pietų Afrika (258 atakos), Brazilija (110).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: