Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
Dannas3 2023-05-31 09:46
Cia mitas bent jau Lietuvoje. Kiek pamenu sitas vezys labai smarkiai subsidijuojamas. Tai patikek, Lietuva nieko nepraras tokius uzdarius.
kestutisz 2023-05-31 10:18
Būtent. Nuo to gal net pats gaminys nepabrangs, nes ir tuos gyvūnus dorojantys gyvens ne ką geresnėm sąlygom ir kainuos mažiau.
Dannas3 2023-05-31 12:41
Nueikt feisbuke i "tušti narvai" ten video ikeltas, iskenciau tik 5 sekundes. Maziau kils debilisku argumentu,del surenkamu mokesciu ar darbo vietu. Galiu pasakyt nx tokias darbo vietas ir pacius darbuotojus.
HardAxe 2023-05-31 14:13
jei visks būtų auginama tik dėl maisto, turėtume vieną-dvi maistines gyvulių kultūras ir kitokiu neaugintume. Visokie jaučiai, triušiai, žąsys, stručiai kaži ar labai tvarus sprendimas lyginant su broileriais ir kiaule.
Nežinau kaip čia šitie žudė, bet yra kalnas humaniškų būdų nugalabyti gyvūną, kad ir azoto dujų kamera naudojama žmonių eutanazijai. Užmiegi ir tiek.
Sakyčiau paskutiniu metu perspaudžiam vakarų civilizacijoj su humanizmu. Žmogus tui teisę į eutanaziją, bet nusikaltėlis turi teisę nebūti rimčiau nubaustas ir t.t. ir pan. Kai žmogus bėgdamas nuo policijos susižeidžia ir paduoda policiją į teismą, arba prievartautojo imigranto negalima išsiųsti namo - ten jam bus nesaugu, nu tai n$%.
Panašiai su tais gyvūnais, vieninteli dalykas kas pasikeitė, tai atsirado masto ekonomija, kur turim skerdyklas vietoj skerdimo kiekvienam kieme. Jeigu tai prives prie aklavietės grįšim į laikus kai kiekvienas norės auginti po karvę ir vištų.
p.s. tolimesni kaimynai (200m?) namų kvartale augina vištas. Užjaučiu dėl garso, kas šalia gyvena. Kiek vedu vaiką į darželį, tiek kudakuoja per pusę apylinkės. Gerai, kad aš už kalniuko:)
Benediktas 2023-05-31 14:40
Pilnai tikiu, kad po 50 metų gali pavykti išauginti pakankamus kiekius dirbtinės mėsos. Kokia tada aklavietė - nereikės skersti nei skerdyklose, nei namie. Tai nebus humanizmo perspaudimas, o klausimo išsprendimas aukštesniame lygyje.
Jei aš galiu taip pat skaniai pavalgyt dviem būdais - vienas žudant gyvūnus, kitas nežudant. Kam tada rinktis būdą su gyvūno žudymu, kad ir dujomis, tegul gyvena gamtoje natūraliai. Mes technologijų dėka galime išlipti iš tradicinės mitybos grandinės - kodėl tuo nepasinaudoti, jei galimybės bus.
HardAxe 2023-05-31 15:10
turim dabar skerdyklas (sąlyginai humaniškas) bet medžioklė vis dar legali?
Daržovės ir vaisiai auginami masinės ekonomikos būdu, bet kiek vis dar turim savo daržą?
Nelabai tikiu, kad taip greitai viskas natūraliai pasikeis, nebent atsiras koks pamišęs judėjimas.
Benediktas 2023-05-31 15:16
O kiek savarankiškai skerdžia kiaules Lietuvoje? Koks gal 0.1% populiacijos grynai tuo užsiima savarankiškai. Kiti perka parduotuvėjė. Ir kažin ar pigiau gaunasi pačiam augintis.
Ir toks žmogus bent jau praeina visą procesą - nuo užauginimo iki papjovimo. Vien tai apmažina tokių žmonių skaičių, nes ne visi pasiruošę durti į gyvą gyvūną ir dar kurie patys jį augino. O parduotuvės masina tokį dalyką, nes lentynoje matai tik svorį ir kainą. Su dirbtine mėsa tą patį matysim, bet nebūtina bus kankinti gyvūnų. Kankinimas/žudymas dujomis nekuria jokios pridėtinės vertės.
immortallt 2023-05-31 15:25
Tai esmė ir yra, kad 90% populiacijos pereitų. Ir ne humaniškumas svarbiausia, o resursų taupymas, efektyvumas, kokybės užtikrinimas.
Elementariai, dabar žemėje turime dvi problemas. Apie vieną labai garsiai kalbama ir jau kiekviena bobutė girdėjusi - klimato kaita ir šiltnamio efektą sukeliančios dujos, o antra - masinis bioįvairovės praradimas. Jei augalininkystės pramonės liekanas galėtume panaudoti auginant dirbtinę mėsą, sumažėtų reikalingi plotai išmaitinti žmonėms. Dar ant viršaus vertikalūs ūkiai, pažangesni ūkininkavimo metodai, stabilizuojantis populiacijos augimas ir žiūrėk pasalyje globaliai galėsime santykinai sparčiai didinti miškų plotus, kurti didelius draustinius, kad gyvūnai ir augalai galėtų išgyventi. Kad netaptume masinio išmirimo priežastis, kuris prisidėtų ir prie klimato kaitos efekto, nes stipriai sumažėja vandenyno ir pievų/miškų sugeriamo CO2 kiekiai.
kestutisz 2023-06-01 16:05
Reiktų ir skerstų. Taip, net kokiam kaime ar per kelis yra tik tas vienas kuris duria, bet dar keli laiko tą bekoną ir ašarėlės nebraukia. Ir patys neduria tik todėl, kad na yra mokantis - ir pribaigs greitai, ir kraujo desertui (vėdari)m garantuotai bus - pagal visus "halal" ar pan kanonus net jų nežinodami. Taip, parduotuvėj paprasčiau ir gal net pigiau, bet reiktų ir persikvalifikuotų.
Benediktas 2023-06-01 16:11
Nebuvo klausimo, jei reiktų. Jei reiktų, tai ir aš gal kiaulę nudurčiau, jei nebūtų pasirinkimo. Tame ir esmė, kad jei parduotuvėse būtų užaugintos mėsos.
HardAxe 2023-06-01 16:31
Aš kiek girdėjau (o girdėjau nedaug), tai pavieniai augintojai dažniausiai susikeičia - skerdžia kaimyno gyvulius. Ypač visokius mielus ir minkštus, pvz ožiukus.
immortallt 2023-06-02 12:59
Pjaudavo senelis pats. Vištoms, antims galvas kirsdavo, triušius, kiaules, telyčaites pjaudavo pats senelis ar močiutė. Pjaunant stambesnį gyvūlį talka aišku būdavo. Ir rūpėjo seneliui tie gyvūnai, kiekvienas kanopinis turėjo savo vardus, pamaitintas, pagirdytas, jei žiemą vėsu, tai ir šilumos organizuodavo, ir paglostomas kažkiek būdavo, ir skanesnio kasnio pagal gyvūną kliūdavo. Bet kažkas vis keliaudavo į puodą, kiek galima mažiau skausmo sukeliant.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
„Montuodami video žmonės turėjo keistis. Kadrai tiesiog per žiaurūs.“ Skelbiamas košmaras Lietuvoje (Video)