Neįtikėtinas monstras. Italijoje žvejys pagavo milžinišką „pabaisą“ (Foto, Video)  ()

Vyrui prireikė 40 minučių, kad ištrauktų didžiulę būtybę iš vandens, o dabar jis galėjo pasiekti pasaulio rekordą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italų žvejui Alessandro Biancardi ši diena prasidėjo gana įprastai – vyras išvyko žvejoti Po upėje (ilgiausia Italijoje). Vienu metu jis pajuto „galingą kibimą“, tačiau tai, kas nutiko vėliau, jį nustebino, rašo „Smithsonian Magazine“.

Žvejo teigimu, grobį jis pradėjo traukti iš upės, tačiau sulaukė stipraus pasipriešinimo. Konfrontacija truko 40 minučių, o tada vyras į savo valtį įtempė laimikį – tada suprato, kad pagavo „tikrą pabaisą“.

Biancardi labai išsigando, kad gali prarasti laimikį, nes buvo visiškai vienas ir susidūrė su didžiausiu šamu, kokį matė per 23 metus. Tačiau jis dar spėjo ištraukti padarą į krantą. Tada jis paskambino savo draugams, o tada, dalyvaujant kitiems dviem žmonėms, išmatavo milžiną.

Matavimai parodė, kad milžiniškas šamas siekė 285 centimetrų ilgį. Biancardi pažymi, kad jis nesvėrė žuvies, kad nesukeltų būtybei dar daugiau streso, o paskui paleido atgal į upę. Pasak žvejo, jis nenorėjo nužudyti milžino, nes vieną dieną jis gali suteikti kitam žvejui „tokį pat džiaugsmą kaip ir jam“.

 

Tada Biancardi nusiuntė žuvies ilgio matavimus ir fotografinius įrodymus Tarptautinei meškeriojimo asociacijai (IGFA), tačiau gali praeiti šiek tiek laiko, kol ekspertai oficialiai patvirtins ir užregistruos rekordą. Kadangi meškeriotojas paleido laimikį, žuvis pretenduoja į ilgiausią asociacijos sugavimo ir paleidimo rekordą.

 

Atkreipkite dėmesį, kad jei žvejo išmatavimai pasitvirtins, šis milžiniškas šamas bus 4 centimetrais ilgesnis už dabartinį šios kategorijos rekordininką. Įdomu tai, kad ankstesnis rekordininkas taip pat buvo sugautas Po upėje.

Mokslininkai pastebi, kad ši upė garsėja tuo, kad joje gyvena milžiniški šamai. Šiuo metu upėje gresia sausros pavojus, nes vietovėje vis dar tęsiasi sausra. Mokslininkai pastebi, kad praėjusią vasarą vandens lygis šioje upėje nukrito tiek, kad išniro per Antrąjį pasaulinį karą paskandinta barža. Žiemą padėtis kiek pagerėjo, tačiau balandžio pradžioje vandens lygis pasiekė 30 metų sezoninį žemiausią lygį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()