Viena iš Europos šalių skelbia galingą pareiškimą: „esame pasirengę garantuoti taikos procesą Ukrainoje“  (4)

Naujoji Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni paskelbė apie vizitą į Kyjivą 2023 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italija yra pasirengusi garantuoti Ukrainoje taikos procesą. Todėl Italijos vyriausybės vadovė Giorgia Meloni ketina 2023 metų vasarį vykti į Kyjivą.

Apie tai premjerė pranešė spaudos konferencijoje, apibendrindama praėjusių metų rezultatus. Artėjančio vizito Ukrainos sostinėje data pasirinkta neatsitiktinai.

G. Meloni priminė, kad kitų metų vasarį sukaks metai nuo visapusiškos Rusijos invazijos į Ukrainą. Italijos ministrė pirmininkė mano, kad iki šios datos „galima imtis tam tikrų iniciatyvų". Ji sakė, jog reikia stengtis gauti signalus iš abiejų kariaujančių pusių, kad būtų iš naujo pradėtas taikos procesas. Šiandien „nėra didelių signalų iš Maskvos". Kartu Italijos vyriausybės vadovė tikisi, kad „Rusijos pusė supras savo klaidą". Italija savo ruožtu toliau rems Ukrainą, gindama jos laisvę ir suverenitetą, taip pat sieks apsaugoti tarptautinę teisę.

 

Tuo tarpu Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas pareiškė, jog Kyjivas gali baigti karą ir šiandien, jeigu bus įvykdytos sąlygos, nurodytos Ukrainos lyderio Volodymyro Zelenskio formulėje, kurią jis pristatė kalbėdamas G20 viršūnių susitikime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(6)
(64)

Komentarai (4)