Ekspertas skelbia sensaciją: Rusijos aerodromui Engelse smogė visai ne Ukrainos dronas  ()

Karo istorikas Grigorijus Tamaras išreiškė nuomonę, kad į taikinius Engelso aerodrome pataikė amerikiečių bepiločiai orlaiviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgų karininkas Grigorijus Tamaras pakomentavo įvykius kariniame aerodrome Rusijoje, kur praėjus dviem savaitėms po pirmųjų atakų Engelso aerodrome vėl nuaidėjo sprogimai. Pasak Grigorijaus Tamaro, jei pirmuoju atveju buvo kalbama apie senus Ukrainos dronus, kuriuos būtų galima modernizuoti, tai antrasis sprogimas yra aukštųjų technologijų vakarietiškos ginkluotės panaudojimo rezultatas.

„Sprendžiant iš užsienio šaltinių, pavyzdžiui, Didžiosios Britanijos žvalgybos bendruomenės, iš drono buvo paleistos dvi raketos, iš kurių vieną Rusijos oro gynybos sistema numušė. Beje, visai tikėtina, kad ši raketa buvo paleista dėmesiui nukreipti“, – kalbėjo Tamaras.

Jis išsakė savo versiją apie tai, kas nutiko: „Bet kokiu atveju, buvo dvi raketų atakos: vieną Rusijos oro gynyba sugebėjo numušti, o antroji įvykdė paskirtą kovinę misiją, po kurios dronas grįžo atgal. Nes tai ne dronas- kamikadzė, o aukštųjų technologijų kovinis ginklas.“

Tiesa, ši versija nėra patvirtinta. Rusija nekalba apie daugkartinio panaudojimo dronus ir oficialiai teigia, kad Ukraina naudoja modifikuotus sovietinius dronus „Tupolev Tu-141 Sriž“. 

 

„Kodėl amerikiečiai jums iš karto nepateikė tokių mašinų? Nes jie negali sau leisti situacijos, kai tokia mašina bus numušta ir jos nuolaužos bus demonstruojamos Rusijoje - pirmiausia reikėjo įsitikinti Ukrainos galimybėmis smogti taip giliai į užnugarį. Po pirmojo smūgio tapo aišku, kad Ukraina tą gali, o rusų gynyba skylėta kaip rėtis“, - kalbėjo Grigorijus Tamaras.

(263)
(12)
(251)

Komentarai ()

Susijusios žymos: