Kodėl katė miega šalia žmogaus. 5 priežastys ir ženklai, kad jums verta sunerimti  ()

Beveik kiekvienas mylintis šeimininkas pastebi, kad kartais katė miega ant pagalvės šalia jo galvos, ir stebisi, kodėl jos taip elgiasi. Gyvūnai dėl kelių priežasčių gali glaustis prie žmogaus, o kartais tiesiog įžūliai ant jo atsigulti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl katė visą laiką guli ant ar šalia žmonių – priežastys ir ženklai

Štai keletas priežasčių, kodėl murklės ir murkliai gali miegoti su jumis:

  • gyvūnai stengiasi rasti šilčiausią vietą ir gali laikyti šeimininką savo „šildytuvu“;
  • sutemus naktį jūsų augintinis taip pat gali jaustis nesaugus. Todėl kartais katė miega šalia žmogaus galvos – ten labai šilta, ir, žinoma, tikrai saugu;
  • katėms reikia daug miego, subrendusiems gyvūnams tam reikia skirti iki 15 valandų, o kačiukams ir pagyvenusiems katinams dar daugiau, todėl miego vietos pasirinkimą gali padiktuoti dar vienas rodiklis – patogumas;
  • jei katė nuolat miega su jumis, tokiu būdu jis gali parodyti jums savo meilę;
  • katė gali tiesiogine prasme ropštis jums ant galvos – neturėtumėte tuo piktintis. Laikykite tai augintinio komplimentu jums – tai reiškia, kad jam patinka jūsų odos ar plaukų kvapas;
  • kartais katė miega prie kojų – manoma, kad tai ženklas, kad aplink jus susikaupė daug negatyvios energijos, kurią katės „išvalo“;
  • jei gyvūnas atsigulė ant kokios nors kūno vietos, sakoma, kad tai ženklas, jog žmogui ten „skauda“.

Kodėl katės miega prie šeimininko kojų, prie veido ir kitų kūno dalių, jau aišku. Tačiau, ar verta skatinti tokį augintinio elgesį? Pasirodo, jei gyvūnas miega šalia jūsų, galite susidurti su daugybe problemų.

Kodėl negalite miegoti su kate

Namuose laikomos katės nuolat letenėlėmis kasinėja savo kraiko dėžutėje, kurioje daug bakterijų, gali būti helmintų kiaušinėlių. Tad visas šias „dovanėles“ gyvūnas gali atnešti jums į lovą.

Taip pat bet kuri katė yra meistriška savo kailio „barstytoja“, net ir nealergiškas žmogus nuo to gali patirti nemalonių simptomų, pavyzdžiui, čiaudėti.

 

Tik šios dvi neigiamos pasekmės miegant su kate gali priversti jus persvarstyti savo požiūrį į miegą kartu su gyvūnu. Tačiau svarbiausia – nieko nekeisti staiga.

Apsisprendę neleisti miegoti kartu, palaipsniui pratinkite augintinį ar augintinę prie naujos miegojimo vietos. Galite net griebtis gudrybių – iš pradžių prieš miegą pažaiskite su gyvūnu, tada paguldykite jį į naują vietą ir pamaitinkite kuo nors skaniu.

Parengta pagal UNIAN.net.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(19)
(9)
(10)

Komentarai ()