Tokio ananaso dar nematėte: prapjovę jį – nustebsite (Foto)  ()

Mokslininkai sukūrė rožinį ananasą: iš išorės jis neįmantrus, o viduje – rausvas, rašo livescience.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naująjį Kosta Rikoje užaugintą „Pinkglow“ ananasą užpatentavo ir parduoda maisto milžinė „Del Monte“, o jo kūrimas truko 16 metų.

Tačiau kas suteikia šiam genetiškai modifikuotam atogrąžų vaisiui rožinį atspalvį? Minkštimas tampa rausvas dėl papildomo likopeno, kuris natūraliai aptinkamas ananasuose. Likopenas yra ryškiai raudonas karotinoidinis pigmentas. Šis junginys taip pat suteikia arbūzams ir pomidorams rausvą spalvą.

Kaip rašo portalas, ananasų viduje esantis likopenas paprastai fermentu likopeno beta-ciklaze paverčiamas beta karotinu, todėl ananaso vidus tampa geltonas.

Šis fermentas rausvuosiuose ananasuose yra prislopintas, todėl likopeno didesnis kiekis kaupiasi ananaso viduje, teigiama „Del Monte“ naujojo vaisiaus patente.

 

Kadangi „Del Monte“ rožinius ananasus paskelbė intelektine nuosavybe, ji yra vienintelė bendrovė, kuriai leidžiama juos auginti.

 

Bendrovė taip pat sukūrė itin ryškų, kone aukso spalvos minkštimu ananasą „Honeyglow“.

Maisto prekių parduotuvėse rausvieji ananasai kainuoja apie 10 JAV dolerių, t. y. maždaug dvigubai brangiau nei standartinės veislės. O internetiniai mažmenininkai vieną vaisių parduoda už 29-39 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: