Botsvanos prezidentas pagrasino į Vokietiją nusiųsti 20 tūkst. dramblių  (1)

Šių metų pradžioje Vokietijos aplinkos ministerija išreiškė susirūpinimą dėl brakonieriavimo ir pasiūlė griežčiau riboti medžioklės trofėjų importą. Viena iš šalių, sulaukianti nemažo srauto medžiotojų, norinčių išbandyti savo jėgas safaryje, yra Botsvana. Visgi pastarosios prezidentas Mokgweetsi Masisi pasiūlymu riboti importą nėra patenkintas ir pagrasino į Vokietiją išsiųsti 20 tūkst. dramblių.



© Pexels (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/elephants-tusks-trunks-2178578/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medžioklės trofėjų importo draudimas tik nuskurdintų Botsvanos gyventojus, Vokietijos dienraščiui „Bild“ sakė Mokgweetsi Masisi.

Pasak jo, pastangos išsaugoti šiuos gyvūnus veikia geriau nei tikėtasi, o dramblių populiacija smarkiai išaugo, todėl medžioklė yra svarbi priemonė, padedanti ją suvaldyti. Botsvana 2014 m. uždraudė trofėjinę medžioklę, tačiau 2019 m., spaudžiant vietos bendruomenėms, apribojimus panaikino. Dabar šalis išduoda metines medžioklės kvotas.

Dramblių bandos darė žalą turtui, nuėsdavo pasėlius, o kartais net sutrypdavo gyventojus, vokiečių laikraščiui sakė M. Masisi.

„Labai lengva sėdėti Berlyne ir turėti nuomonę apie mūsų reikalus Botsvanoje. Mes mokame kainą už tai, kad išsaugojome šiuos gyvūnus pasauliui“, – sakė prezidentas.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4351

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Vokiečiai turėtų „gyventi išvien su gyvūnais taip, kaip jūs bandote mums nurodyti“, – sakė M.Masisi.

Botsvanoje dramblių populiacija yra didžiausia pasaulyje, o jų skaičius išaugo iki 130 tūkst. Šalies vadovybė jau pasiūlė 8 000 dramblių Angolai ir dar 500 Mozambikui, taip stengdamasi spręsti problemą, kurią M.Masisi pavadino „pertekline populiacija“. Kovą pareigūnai taip pat pagrasino nusiųsti 10 000 dramblių į Londoną.

„Norėtume pasiūlyti tokią dovaną Vokietijai“, – sakė M.Masisi ir pridūrė, kad jis „nepriimtų atsakymo ne“.

Aplinkos ministerijos atstovas Berlyne sakė, kad Botsvana šiuo klausimu Vokietijai jokių abejonių nekėlė. Ministerija tebevykdo derybas su Afrikos šalimis, kurioms taikomos importo taisyklės, įskaitant Botsvaną, sakė atstovė spaudai.

 

„Atsižvelgiant į nerimą keliantį biologinės įvairovės nykimą, mums tenka ypatinga atsakomybė padaryti viską, kad medžioklės trofėjų importas būtų tvarus ir teisėtas“, – sakė ji.

Pasak jos, Vokietija yra viena didžiausių medžioklės trofėjų importuotojų Europos Sąjungoje.

Ji pridūrė, kad pagal galiojančias taisykles jau dabar reikia importo leidimo afrikinių dramblių medžioklės trofėjams.

Pasak jos, ES diskusijose dėl griežtesnių importo apribojimų daugiausia dėmesio skiriama saugomų rūšių sąrašo išplėtimui.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(7)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: