Varėniškis surado 3 kilogramų svorio baravyką  (0)

Antradienį ryte "Grynas.lt" redakciją pasiekė pono Vidmanto laiškas, kuriame jis tikino radęs beveik 3 kilogramų galiūną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Redakcijoje kilo abejonių, ar nuotraukos tikros, tad nuspręsta pasikonsultuoti su mikologais.

Grybautojas Vidmantas patikslino, jog grybą prieš tris savaites rado ne gimtinėje, o Danijoje, tačiau visa jo vertė - tai įspūdingos nuotraukos. Baravykas buvo sukirmijęs.

Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto mikologė doc. dr. Jonė Rukšėnienė teigė, jog baravykas gali užaugti iki 3 kilogramų svorio, tačiau tai jau bus jo viršutinė riba.

„Nuotraukos labai tikroviškos. Esu mačiusi ir didesnių grybų, tik ne baravykų, o raudonikių. Tik ten jau žmonės specialiai augino - tuos vaisiakūnius vis palaistydavo,“ - kalbėjo mikologė.

Ji pabrėžė, kad tokie grybai užauga šiltoje ir itin drėgnoje vietoje.

Mikologė abejojo, ar grybas atrastas šiomis dienomis - tokį laimikį galima aptikti anksčiau, maždaug rugpjūčio mėnesį.

„Skaitytojas neparašė, kada rinktas šis grybas. Tokiu metu (spalio mėn., - red. past.), labai abejoju, ar tokį rastų. Nes grybus tuoj pat užpuola tie grybiniai uodukai, jų lervos gyvena ir minta ta grybiena. Ir dar viskas priklauso nuo šalnų - jei toje vietovėje buvo šalnos, abejoju, kad galėjo toks grybas užaugti,“ - teigė VU Gamtos mokslų fakulteto mokslininkė.

P. Vidmanto baravyko nuotraukų ieškokite čia.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)