Islandijoje pradėjo veikti didžiausia pasaulyje anglies dvideginio šalinimo iš oro mašina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bruonius 2021-09-14 20:05
Manau tamstos bėda, kad baisiai viskuo tiki. Kut matai CO2 problemą gyvenime? Kvėpuoti sunku tapo? daržovės nebeauga? Miegas suprastėjo? Ledynai ir tie ataugo, o tiek piaro buvo. Gal orai prasti? Liūtys, uraganai? O kad Dubajus vasaros metu pakėlę dronus lietučio dirbtinu būdu susiorganizavo tau nieko nesako? Ir baikit bludyt apie trolius ir uždarbius iš scamo. Yra žmonės, kurie paprasčiausia kitaip supranta esama situaciją ir dėsto savo mintis.
conjurer 2021-09-14 20:17
Emm, pažėk kokioje temoje komentuoji.
AAA000 2021-09-14 20:30
o ka ten veikia tie babajai prie LT ir BY sienos - kurie pajamu turi ir turejo savo salyse daugiau nei lietuviai? nu ne visi, bet dauguma. su lektuvais sau atskrenda, iki musu sienos cia manai ledynu tirpimas ne prie ko? nenori paimt kelis pas save - kol atsistatys tie ledynai - juk cia sakei greitai bus - pakentesi. uzmegsi naudingu rysiu. ismokinsi lietuvisko racionalumo. vieni bonusai. is turizmo juk visi uzdirba. o cia patys verziasi
Bruonius 2021-09-14 21:46
Greičiausiai esi vienas iš tų, kurie stebėdami saulėlydį ant Palangos tilto pravirksta pagalvoję apie problemas su kuriomis susiduria pasaulis dėl CO2 problemos, kurios kaip pats matai pas mus nėra ir nebus, nes esam visiškai neįdomūs. -Respublikos straipsnį numečiau dėl to, kad jame buvo įdomus straipsnis, bet tai nereiškia, kad pritariu ar vadovaujuosi.
Bruonius 2021-09-14 21:55
Manau ledynai čia ne prie ko ir net baisioji CO2 problema niekuo dėta. Kur kas didesnė bėda kai tavo šalyje "draugiški" kaimynai atranda pvz didžiules ličio atsargas.
immortallt 2021-09-15 20:18
Turėkite omeny, kad projekta yra ne komercinis kol kas, o bandymas realiai taikyti. Panašiai kaip anksčiau vėjo jėgainės, kurių elektros gamybos savikaina ir 200€/MWh siekė. Dabar vėjo jėgainės už 20€/MWh gali dirbti.
conjurer 2021-09-15 20:43
Turėk omenyje, kad čia nėra dalykas, kurį pastatai bet kur, ir jis veikia. Jam reikia kur tą kristalizuotą CO2 laidoti, t.y. buvusios kasyklos, ar šiap kokios duobės. Taip pat šitas procesas naudingas tik tada kau jungiamas nuo mažiausiai taršių elektros šaltinių, ir net nežinau kas tai yra šiuo atveju, saulės ar vėjo. Taip pat kaip minėjau reikia milijono tokių "bandymų", kad neutralizuoti tai ką iškasa kinija. Turiu tokią keistą įdėją. O kas jei mes nekastume anglies? Žinau atrodo lyg išprotėjau, bet man labai įtartinai atrodo bandymas ją sodinti, kol paraleliai ji yra kasama milijonus kartų didesniais tempais...
immortallt 2021-09-15 22:52
Conjurer, šitas dalykas yra skirtas ne anglį kompensuoti. CO2 sugaudymas ir saugojimas/laidojimas/panaudojimas bus svarbus tiems procesams, kurių padaryti CO2 neutraliais negalėsime. Anglies bus atsisakyta per ateinančius 20 metų, net ir Kinijoje ar Indijoje. Šiuo metu pasaulis keičiasi labai sparčiai. Per ateinančius 30 metų pokytis bus kardinalus.
conjurer 2021-09-15 23:44
Na tai reikia didinti šios technologijos efektyvumą, nes kaip minėjau, paviršutiniškais skaičiavimais reikia milijono tokių įrenginių kad sugaudyti tik kinijos co2. Asmeniškai manau bambukų ar pluoštinių kanapių auginimas yra efektyviau. Juos galima panaudoti statyboje, betono mišiniuose, kas irgi užkonservuotų anglį. Be to kaina mažesnė.
immortallt 2021-09-16 16:51
Tai yra viena iš daugelio testuojamų technologijų. Absoliučiai didžiąją dalį CO2 pigiau yra neišmesti, nei kompesuoti. Tas prie dabartinių ATL kaimų pradės ryškėti.