Skelbiamas košmaras Rusijoje: esant -50 °C temperatūrai gyventojai liko be šildymo (Video)  ()

Esant -50 °C temperatūrai vieno turtingiausių Rusijos regionų Jakutijos gyventojai liko be šildymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalis agresorė Rusijos Federacija, kuri grasino užšaldyti Europą, palikdama ją be dujų ir energijos išteklių, negali aprūpinti savo gyventojų šiluma.

Pasirodė filmuota medžiaga iš Sachos Respublikos (Jakutijos) Lenskio rajono Vitimo kaimo, kur dėl kuro trūkumo šąla keturių tūkstančių žmonių namai.

Vienintelė katilinė Vitimo kaime, toje vietovėje, kur išgaunamos dujos, nafta, auksas, per šalčius pasirodė neturinti, ko kūrenti, nes mediena, kuri buvo paruošta žiemai – šlapia.

Esant -50 °C temperatūrai, kai kuriuose namuose temperatūra nukrito žemiau nulio, gyventojai šildosi kaip išmano.

„Mano tualete užšalo kanalizacija, unitaze ir vonioje – ledas“, – skundėsi Vitimo gyventoja.

Po daugybės skundų paaiškėjo, kad kaimas net neturi reikiamo minimalaus (dešimties dienų) kuro katilinei. Tuo tarpu Putinas grasino palikti europiečius be šilumos, bet pralaimėjo šią kovą.

 

„Rusijoje dėl dujų, anglies ir kai kurių alternatyvaus kuro rūšių pertekliaus žmonės yra priversti atidaryti langus. Karštis patogiuose namuose jau toks nepakeliamas, kad nutarė apšildyti ir gatves... Oi, vargšai šąlantys europiečiai“, – „Telegram“ kanale sarkastiškai komentavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Anatolijus Štefanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(2)
(47)

Komentarai ()