Dažnas vaizdas internete – kokia yra tikroji nuošaliausio pasaulio namo istorija ir kaip jis atrodo iš vidaus (Foto, Video)  ()

Daugelis internete esate matę šio vienišo namo nuotrauką, iš pažiūros negyvenamoje laukinėje saloje – kai kas ji net vadina geriausia vieta sutikti apokalipsę, arba introvertu rojumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietinėje Islandijos dalyje yra keletas mažų salų, kurių dauguma yra negyvenamos, tačiau viena iš jų visų išsiskiria. Maža Elliðaey sala išgarsėjo XXI amžiuje dėl jos viduryje esančio nuošalaus namo. Kai kurie žmonės net galvoja, kad jis yra nufotošopintas.

Pagrindinis vaizdas internete yra panašus į pirmąjį šiame straipsnyje pateiktą paveikslėlį, dėl kurio sala atrodo labai maža. Bet tai net nėra nė pusė salos.

 

Tikroji namo istorija

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5909 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

 

Saloje iki 4 dešimtmečio gyveno penkios nuolat saloje gyvenusios šeimos, besivertusios medžiodamos paukščius ir žvejodamos. Apie XX amžiuje ten gyvenusias šeimas žinių nėra daug, bet tikrai jos nemėgo bendrauti su pašaliniais žmonėmis. Nors Vestmannaeyjar archipelagas, kuriame yra 18 tokių salų, yra gana populiarus, nes trys jo salos yra apgyvendintos, XX a. pradžioje taip nebuvo.

Didesnis ir gražesnis iš dviejų salos pastatų yra medžioklės namelis, kurį 1953 m. pastatė Elliðaey medžiotojų asociacija. Taip pat šalia yra sena sandėliavimo pašiūrė ir dirbtuvės, pastatytos ant kalno priešais namelį, kurią biologai galėjo naudoti įrangai laikyti. Socialiniuose tinkluose namelis dažnai vadinamas „vienišiausiu namu pasaulyje“.

 

Visa sala yra apie (0,4 kvadratinio kilometro ploto, o vienintelė laukinė gamta, kurią galima sutiktų saloje yra paukštis mormonas (puffin), kuris yra gana neblogas delikatesas. Štai kodėl tuščią namą vietiniai mormonų medžiotojai pavertė medžioklės nameliu, kuriame jie išbūdavo tik kelias dienas per metus, kol baigsis medžioklė.

Name nėra nei elektros, nei tekančio vandens, tačiau yra sudėtinga sistema, kuri surenka lietų, kurį galima panaudoti atsigerti ar praustis. Namas, nepaisant amžiaus, yra labai geros būklės.

Klaidingos nuomonės apie namą

Yra daug įvairių klaidingų nuomonių apie šį atokų namą ir salą, kurioje jis yra. Nuo įvairių istorijų apie tai, kad jame vaidenasi, iki milijardieriaus namų, laukiančio zombių apokalipsės. Viena iš klaidingų nuomonių, kurią iš tikrųjų išplatino užsieniečiai, buvo ta, kad namas priklauso žinomai islandų dainininkei Bjork.

 

Ši klaidinga nuomonė iš tikrųjų prasidėjo 2000 m., kai tuometinis Islandijos ministras pirmininkas Davidas Oddssonas vienoje iš savo viešų kalbų paminėjo, kad leis Bjork nemokamai gyventi saloje. Nepaisant viso to, garsi dainininkė niekada neįsigijo nei salos, nei joje esančio namo.

Salą, kaip ir namą, vis dar naudoja medžiotojai ir žvejai, bet kiekvienas gali nemokamai nuvykti į salą ir net keletą dienų ten pagyventi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()