Vyras 40 metų kasė slaptą urvą dykumoje. Labai keista, kas nutiko paskui (Video)  (2)

Tunelis į niekur: vyras beveik 40 metų kasė slaptą tunelį dykumoje, o paskui dingo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mohavių dykumoje, JAV pietvakariuose, yra paslaptinga vieta, kuri vis dar lieka paslaptimi visiems. Tai tunelis, kuris tiesiogine to žodžio prasme veda į niekur.

Apie tai rašo „ABC News“.

1906 metais tunelį pradėjo kasti vyras, vardu Williamas Henry Schmidtas. Šiam ekscentriškam vyrui prireikė 38 gyvenimo metų, kad pramuštų 2087 metrų uolą.

Niekas iš jo pažįstamų ir vietos gyventojų nežinojo apie neįprastą Schmidto, vėliau praminto „kurmiu“, „hobį“. Kai pagaliau tunelis buvo aptiktas ir žmonės paklausė, kodėl jis tai padarė, Williamas atsakė, kad „tiesiog kasa kelią“. Tačiau niekas nesuprato, kur šis kelias turėjo nuvesti.

Leidinyje pažymima, kad 1906 metais Schmidtui buvo diagnozuota tuberkuliozė ir jis persikėlė į dykumą, kad pagerintų savo sveikatą. Jam buvo pasakyta, kad net esant palankiausioms sąlygoms jam gyventi liko nedaug. Tada jis pradėjo kasti tunelį.

Vieną dieną, kai Schmidtas nepasirodė prie tunelio, miestelio žmonės pradėjo dėl jo nerimauti. Kitą rytą vietos šerifas nusprendė patikrinti vietovę, kurioje vyras dirbo. Keli žmonės, vadovaujami šerifo, nusprendė eiti gilyn į tunelį, tačiau po kelių šimtų metrų turėjo grįžti, nes konstrukciją laikė nesaugia.

 

Tik profesionalūs tyrinėtojai išdrįso nueiti iki pat Schmidto tunelio galo, o jo ilgis pasirodė esąs daugiau nei du kilometrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(9)
(45)

Komentarai (2)