Dienos Lietuvoje trumpos? Štai kas darosi mieste Aliaskoje. Saulę pamatys tik kitais metais! (Video)  (1)

Jeigu atrodo, kad šiuo metu Lietuvoje dienos itin trumpos, pažiūrėkite ką turi ištverti Aliaskos miesto gyventojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Poliarinio rato miestas Utkiagvikas dabar kitą saulėtekį išvys tik 2024 m. sausio 23 d.

Utkiagvikas (Utqiagvik), miestas Aliaskoje (JAV), įžengė į poliarinės nakties periodą, kuris ateinančius du mėnesius iki sausio pabaigos miestą uždengs tamsoje. Šis šiauriausias Amerikos miestas už poliarinio rato kitą saulėtekį išvys tik 2024 m. sausio 23 d., apie 13.09 val. vietos laiku. Apie tai rašo „Daily Star“.

Per tą laiką 5123 Utkiagviko gyventojai auštant matys tik trumpalaikį šviesos žvilgsnį, o Saulė liks paslėpta žemiau horizonto.

Nepaisant saulės šviesos trūkumo, mieste kasdien bus po kelias valandas, kai šiek tiek šviesiau. Temperatūra gali siekti -12 °C.

Meteorologė Danielle Banks anksčiau paaiškino: „Jie nepamatys saulės visoje savo šlovėje iki sausio pabaigos. Taigi tai daugiau nei du mėnesiai. Nebus visiškos tamsos. Kiekvieną dieną bus kelios valandos, kai bus pakankamai šviesos, kad būtų galima ką nors pamatyti, bet čia gyvenantys žmonės oficialiai matė savo paskutinį saulėlydį 2023 m.

 

Šis tamsos periodas ilgainiui pasikeis periodu, kai padaugės šviesiųjų paros valandų, todėl atsiras „vidurnakčio saulė“ vasaros mėnesiais, kai Utkiagviko mieste bus 24 valandos saulėtos.

Utkiagviko miestas anksčiau buvo žinomas kaip Barrow, tačiau 2016 metais po referendumo pakeitė pavadinimą į tradicinį Aliaskos vietinį pavadinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai (1)