Estijoje prasidėjo keisti įvykiai. Iš Rusijos atvyksta į ES nenorintys pakliūti žmonės  ()

Vis daugiau žmonių iš Rusijos pradėjo vykti į kontrolės punktą Estijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijoje prasidėjo keisti įvykiai. Iš Rusijos atvyksta į ES nenorintys pakliūti žmonės.

Vis daugiau žmonių atvyksta į Estijos pasienio punktą Narvoje su vieninteliu tikslu gauti draudimą atvykti ir nedelsiant grįžta į Rusijos Federaciją. Priežastį įvardijo pasieniečiai.

Apie tai praneša ERR.

Narvos pasienio posto vadovas Marekas Liiva patvirtino, kad draudimų atvykti išdavimas yra kasdienė pasieniečių veikla. Priežastys dažniausiai yra teisingų dokumentų trūkumas arba tai, kad žmogus negali paaiškinti, į kurią ES šalį nori vykti ir ką joje veiks. Tokiu atveju jis siunčiamas atgal.

Tačiau pastaraisiais mėnesiais Narvos kontrolės punkte išduodamas draudimų atvykti skaičius gerokai išaugo. Įprastai anksčiau per dieną iš pasienio parsiųsdavo apie 10 žmonių, o dabar – apie tris kartus daugiau. Dauguma jų – Moldovos piliečiai, kurių tikslas – pasirodyti Narvos sienos kirtimo punkte ir gauti antspaudą pase.

Anot Liivos, patys Moldovos piliečiai teigė, kad Rusijos Federacijoje galioja taisyklė: kas tris mėnesius jie turi registruotis, kad išvyko iš šalies, o tada gali grįžti ir likti Rusijoje iki 90 dienų. Jų tikslas – tiesiog pasiekti sieną, gauti antspaudą pase ir grįžti į Rusiją.

 

Moldovos piliečiai pasieniečiams aiškino, kad tai tenka padaryti kelis kartus, kol gauna leidimą gyventi šalyje arba gauna Rusijos pilietybę.

Anksčiau, pasak Narvos kontrolės punkto vadovo, per dieną buvo registruojama 10-15, o dabar kartais net 30-40 žmonių per dieną.

„Pats draudimo atvykti išdavimas, priklausomai nuo asmens ir atvejo, gali užtrukti nuo pusvalandžio iki valandos. Tam reikia išteklių“, – aiškino Liiva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(21)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: