[ŽT] Maskva išprotės! „Tai vienintelis aplinkkelis vietoj tunelio...“ Dar vienas sprogimas. SBU blokuoja Rusiją  ()

Rusijos Federacijoje, Baikalas-Amūras magistralėje (BAM), susprogdintas dar vienas krovininis traukinys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-02 [ŽT] Maskva išprotės! „Tai vienintelis aplinkkelis vietoj tunelio...“ Dar vienas sprogimas. SBU blokuoja Rusiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BAM yra vienintelis geležinkelis, jungiantis centrinę Rusiją ir Kiniją bei Šiaurės Korėją.

Buriatijoje vienoje iš geležinkelio linijos, jungiančios europinę Rusijos dalį su Tolimaisiais Rytais, Kinija ir Šiaurės Korėja, geležinkelio stočių įvyko sprogimas. Incidentas įvyko galimai dalyvaujant SBU. Apie įvykį pranešė „RBK-Ukraina“ portalas.

Portalo žurnalistai nurodė, kad įvykis Buriatijos geležinkelyje įvyko 2023 metų gruodžio 1 dieną. Tuo pat metu jie nurodė šaltinį SBU, kuris norėjo likti anonimiškas.

„RBK-Ukraina“ pašnekovas aiškino, kad sprogimo Rusijos Federacijos strateginiame infrastruktūros objekte priežastis – speciali SBU operacija. Kitų detalių apie situaciją nepateikta.

Skelbiama, kad diversija įvykdyta BAM aplinkkelyje. Žurnalistų teigimu, traukinys buvo susprogdintas ant „Velnio tilto“ – iki 35 metrų aukščio viaduko. Tiltas yra vienintelio galimo aplinkkelio dalis vietoj tunelio.

 

Dėl to, kad Severomuisko tunelis buvo statomas labai ilgai, nuo 1977 metų (atidarytas tik 2003 m. gruodį), 1982–1983 m. nutiesta 24,6 km ilgio apylanka. 1985–1989 m. nutiestas naujas 64 km ilgio aplinkkelis, sudarytas iš daugelio stačių serpantinų, tunelių, viadukų. Žymiausia šio aplinkkelio atkarpa taip vadinamas „Velnio tiltas“ – 360 m išlenktas viadukas per Itykito upę ir senąją, nebenaudojamą apylanką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)

Komentarai ()