„Nepaprastai sveika daržovė.“ Sulėtina virškinimą, apsaugo nuo diabeto  ()

Šis produktas gali apsaugoti jus nuo diabeto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint išlaikyti gerą savijautą, visada svarbu stebėti cukraus kiekį kraujyje, o tinkama mityba šiame procese vaidina pagrindinį vaidmenį.

Apie tai rašo „Eating Well“.

Galbūt girdėjote, kad brokoliai yra nepaprastai sveika daržovė. Tačiau daugelis žmonių nesuvokia, kokią naudą sveikatai suteikia šis produktas. Mitybos specialistė Novella Lui dalijasi savo nuomone, kaip brokolių valgymas veikia organizmą.

Populiari daržovė, mažinanti cukraus kiekį kraujyje

Turtingas skaidulų

Brokolis yra nekrakmolinga daržovė. Vienoje porcijoje yra mažiau nei 6 gramai angliavandenių ir apie 2 gramai skaidulų. Šis mažai angliavandenių ir daug skaidulų turintis derinys padeda sulėtinti virškinimą ir sumažinti cukraus kiekį kraujyje. Reguliarus brokolių ir kitų skaidulų turinčių maisto produktų vartojimas taip pat skatina bendrą sotumo jausmą, o tai ypač svarbu diabetu ar prediabetu sergantiems žmonėms.

Sudėtyje yra sulforafano

Naujausi tyrimai rodo, kad brokoliai padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje, kai jie vartojami reguliariai ilgą laiką. Kryžmažiedėse daržovėse, tokiose kaip brokoliai, yra sulforafano, sieros turinčio junginio, kuris atlieka svarbų vaidmenį kontroliuojant cukraus kiekį kraujyje ir veikia atsparumą insulinui.

 

Padeda drėkinti kūną

Brokolių valgymas yra puikus būdas išlaikyti jūsų organizmo hidrataciją, ypač tiems, kurių cukraus kiekis kraujyje yra didelis. Kadangi dehidratacija padidina cukraus kiekį kraujyje, brokoliai, kurių 90 % sudaro vanduo, gali labai padėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: