[ŽT] Kas nutiks jūsų kūnui, jei kasdien valgysite sviestą  ()

Sviestas yra vienas daugiausiai sočiųjų riebalų turintis šaltinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patyrę mitybos specialistai paaiškino, ar sviestą galima laikyti sveiku produktu ir kokią įtaką organizmui turi reguliarus jo vartojimas.

„Ar sviestas sveikesnis už alyvuogių aliejų? Ne. Ar galima vartoti nedidelį kiekį sviesto laikantis bendros sveikos mitybos? Taip“, – sakė dietologas Alexas Caspero, rašo „EatingWell“.

Savo ruožtu mitybos specialistė Lauren Harris-Pincus sviestą pavadino produktu, „kuris turi niuansų vertinant jo maistinę vertę“:

„Paprastai vengiu ženklinti maisto produktus kaip sveikus ar nesveikus ir norėčiau paaiškinti, kaip konkretus maistas dera prie bendros sveikos mitybos konteksto“, – sakė ji.

O dietologė Elizabeth Shaw pabrėžė, kad sviestas vis tiek turi teigiamų savybių. Pavyzdžiui, į daržoves įdėjus nedidelį kiekį sviesto, pasisavinami riebaluose tirpūs vitaminai.

„Sviestas yra maistinių riebalų šaltinis, kurį reikia vartoti saikingai ir kartu su kitais daug maistinių medžiagų turinčiais maisto produktais. Bendras subalansuotas meniu yra raktas į sveiką medžiagų apykaitą“, – pažymėjo ji.

 

Taigi, pasak dietologų, štai kas nutinka, kai dažnai valgote sviestą:

  • suvartojate daugiau kalorijų;
  • jūs gaunate nedidelį kiekį naudingų maistinių medžiagų;
  • padidinate sočiųjų riebalų suvartojimą.

Specialistai teigia, kad sviestas yra vienas daugiausiai sočiųjų riebalų turintis šaltinis, kurį vartojant per daug, padidėja širdies bei kraujagyslių ligų rizika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(17)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: