Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
   	WWr  2015-12-11 10:50
   
	Biškį juokingi patarimai naudoti nitrogliceriną, kai retas jį turi namų vaistinėlėje.  Tuo labiau, kai nežinai dėl ko kilo skausmas. Aš patyriau infarkta ir vos nemiriau, nes tikri vyrai nekreipia dėmesio į skausmą - paskaudės ir praeis. Bet nepraėjo...
   
   	UTF16  2015-12-11 11:54
   
	
Argi turėtų būti keista, kad lašinius ir šoninę dievinantys vyrai gyvena trumpiausiai Europoje?
   
   	hamann  2015-12-11 12:30
   
	Na, praeityje suprantu, kad nelabai buvo iš ko rinktis. riebalai ir bulvės sudarė didžiają dalį lietuvių mitybos. Bet dabar tai visiškai nesuprantu kodėl tokie patiekalai kaip cepelinai ar vėdarai tebeegzistuoja, kai nesunkiai galima gamintis ir valgyt viso pasaulio virtuvių patiekalus. 
Tai UTF16 teisingai rašo. nėr ko stebėtis pasekmėmis .
   
   	WWr  2015-12-11 12:42
   
	
Prabilo „specialistai“. Infarkto amžius jaunėja - daktarų nestebina 30 metų infarktą patyrę vyrai. Anais laikais, kai valgydavo lašinius ir bulves, tokių nebūdavo, infarktas buvo pensininkų liga.  „nesunkiai galima gamintis ir valgyt viso pasaulio virtuvių patiekalus “ Lietuvos vyrams  į naudą neišėjo.
   
   	UTF16  2015-12-11 12:56
   
	
Vėl „anų laikų“ ekspertizė?
   
   	Arns  2015-12-11 13:28
   
	
Ne, naujoji medicina kalba. Infarktai jau ir paauglius pradeda pakirsti, ko seniau tikrai žymiai rečiau pasitaikydavo. Įvairūs širdies permušimai ar kiti negalavimai taip pat ženkliai jaunesniems prasideda.
   
   	hamann  2015-12-11 13:29
   
	
Gal galima būtų statistikos šaltinius gaut? Ar čia bobutė papasakojo?
Arns, tas pats galioja.
   
   	UTF16  2015-12-11 13:42
   
	
Beverčiai, nes niekuo nepagrįsti teiginiai.
   
   	WWr  2015-12-11 13:43
   
	
Berniuk, aš esu patyręs infarktą, taigi isusipažinęs su juo akis į akį, o ne iš Vikipedijos, kaip tu. Lašiniai ir bulvės neturi įtakos infarkto atsiradimui, turi įtakos viršsvoris,  riebalų diržas ant pilvo, kuris gali atsirasti tiek  nuo alaus, tiek nuo parmezano salotų, pašlakštytų alyvuogių aliejumi. Riziką labai didina rūkymas - nuo dūmuose esančių dervų gausiai formuojasi sklerotnės plokštelės, girtavimas - tirština kraują, kas lengvina trombų formavimą, stresas - siaurina kraujagysles tuo palengvindamas trombui užkimšti kraujagysles.
Jei pajusit skausmą krūtinėje, kažkuo primenantį skrandžio rėmenį, kelias aspirino tabletes į burną ir 112.
   
   	Arns  2015-12-11 13:48
   
	
http://lzinios.lt/lzinios/Sveikata/sird ... ems/213158
"<...> šiandien jos vis dažniau užklumpa jaunesnio – 25–40 metų – amžiaus žmones"
Ir t.t. Pilna info tik tereik įsivesti į google raktinius žodžius.ir kas stebėtina, tai nėra vieno ar kelių nuolatinių žodžiai, tai nėra vienos įstaigos reklamavimasis ar dar kas. Visi su tuo susiję daktarai mato kokius pacientus jie gauna.
   
   	UTF16  2015-12-11 13:51
   
	
Pasakyk tiesiai šviesiai: ar su maistu gaunamas cholesterolis didina infarkto riziką? Taip ar ne.
   
   	hamann  2015-12-11 13:51
   
	
kiek keliavę po europą turėtų įžvelgti koreliaciją tarp mitybos ypatumų ir kraujotakos ligų lyginant skirtingas šalis.
   
   	UTF16  2015-12-11 14:02
   
	Ačiū Arnui už nuorodas.
http://www.medcentras.lt/lt/straipsniai ... i-,nid.471
Ką jie dar visi unisonu ragina mažinti sistemingai?
   
   	Arns  2015-12-11 14:10
   
	
Branguti, jie ragina labiau rūpintis savimi. Nė vienas nesako jog reikia atsisakyti mėsos, dar mažiau kalba jog reikia persėsti ant salotų. Tose pačiose nuorodose žuvį per savaitė du kartus rekomenduoja...
Bet žinoma, ką čia tau kalbėti, jei ufologas praneš, kad ko gero ateiviai išmirė nuo mėsos, tu tą pasigriebęs visiem kaišiosi ir čiulbėsi savo.
P.S Moterys taip pat vis dažniau suserga, nors reta kasdien kepsnį vietoj košės ar salotų pasirenka. Taigi išvada jog stresas vienas rimčiausių širdies priešas (iš išvardintų faktorių).
   
   	WWr  2015-12-11 14:11
   
	
Ne. Jei neturi viršsvorio ir jo neformuoji - nedidina.
   
   	UTF16  2015-12-11 14:15
   
	
Šiaip įdomu, kur mano ar kieno kito pasisakymuose šioje temoje buvo žodžiai „persėsti“ ir „salotos“?
   
   	UTF16  2015-12-11 14:25
   
	
Pagal šį tyrimą vos 10 % sumažinus cholesterolio lygį širdies lygų tikimybę galima sumažinti nuo 20 iki 50 %.
   
   	sub  2015-12-11 15:25
   
	
Anais laikais, kai valgydavo lašinius ir bulves, taigi nesveikai maitinosi (tik senoliai prieštarauja, kad tai sveika, o sveika nes skanu), tada daugelis turėjo ūkius, tik nedaugelis gyveno mieste, taigi ardavo, dirbdavo, šerdavo gyvulius, būvo aktyvumas didesnis, daugiau judėjo. O dabar, vyresnių vyrų (daugelio) maistas liko panašus, bet aktyvus sumažėjęs, o tingumas padidėję. Rūkymas ir alkoholio vartojimas taip pat stipriai prie širdies ligų prisideda, taip ir miršta vyrai jaunesni. O reiktų mažiau gulėt, o daugiau judėt.
   
   	Berserkas  2015-12-11 20:50
   
	Sub viska protingai paaiškino kam nedašuto.
   
   	Arthuras  2015-12-11 22:17
   
	Vargu ar lašiniai yra vienareikšmiškai kalti dėl cholesterolio kiekio. Žinau pavyzdžių, kas labai seka cholesterolio kiekį. Tai vieni žmonės kerta lašinius ir t.t. - cholesterolio kiekis normoje. Kiti vos ne kiaušinių nevalgo, vaistus lyg ir geria - o vis tiek jis didelis. Tai gal reikia išsiaiškinti procesus, kodėl ir kaip, o ne skalambyti, kad lašinių mažiau valgyk - nemirsi nuo infarkto...
Maistas apskritai tik viena sudedamoji infarkto dalis. Stresas - kažin tik ar ne didesnė problema...
   
    Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
    Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
    paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
  
Europoje mažiausia vyrų vidutinė gyvenimo trukmė fiksuota Lietuvoje, didžiausia Italijoje