Europoje mažiausia vyrų vidutinė gyvenimo trukmė fiksuota Lietuvoje, didžiausia Italijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2015-12-13 16:50
Taip, apgailėtina, kaip ir maniau. Tau nieko nereikia įrodinėti, nes tu tiesiog TIKI. Kaip ir žmonės tiki į dievą. Jiems niekam nieko įrodinėt nereikia. Jie jaučia. Aš paprašiau ELEMENTARAUS fakto. Tu numetei, kad tas verslininkas yra kvalifikuotas specialistas. O aš iš tavęs prašau to įrodymų. Kodėl aš jo nuomone turėčiau tikėti labiau, nei bet kurio iš Lietuvos šeimos gydytojų ar dietologų? Tu nesupranti gal, kaip veikia mokslas? Tavo tas šarlatanas turi lygiai tokią pat svarią nuomonę, kaip ir to blogo autorius, kur numečiau aš, prie kurio tu taip prilipai. Tas blogo autorius pateikia ir nuorodų į šaltinius. O kuo remiasi tavo šarlatanas? Kokius tyrimus jis pats yra atlikęs? Trumpa pamokėlė neišsilavinusiems. Mokslininkas skaitomas rimtu mokslininku tuomet, kai jo veikalai, kurie nėra skirti plačiajai auditorijai "papirkti" yra spausdinami rimtuose moksliniuose žurnaluose - į kuriuos šūdo nespausdina. Kai jo veikalai yra cituojami kitų mokslininkų, o ne šiaip eilinių piliečių. Dar kartą kartoju - pateik normalių to verslininko mokslinių straipsnių ir aš pasiduosiu. Pripažinsiu, kad tai yra kvalifikuotas specialistas. O dabar - sakau, mokslo pasaulyje jis yra niekas. Todėl neturėtum menkinti blogerio, kuomet pats pateiki ne mokslinius šaltinius, o tik populistinius kliedesius.
Rukis 2015-12-13 17:25
Geriau trumpiau gyvensiu, bet bent jau mėgausiuosi maistu. Ar ir šio malonumo turėčiau atsisakyti vardan sveikos gyvensenos? Ekspertų rekomendacijos manęs aktyviai sportuoti neprivertė, tai neprivers ir atsisakyti mėsos.
UTF16 2015-12-13 17:41
Šiaip įdomu – kokiais žodžiais apibūdini savo blogerį?
UTF16 2015-12-13 17:49
Visiškai gerbiu tokią poziciją, nes ji yra sąžininga sau ir kitiems.
Nerealiai 2015-12-13 18:10
Aišku čia nedaug tokių, bet vis tiek verta paskaityti. http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualij ... kinimu.htm
UTF16 2015-12-13 18:12
http://ajl.sagepub.com/content/9/5/336 http://www.drgreger.org/Greger_2011_CAB.pdf http://www.intechopen.com/books/biotech ... rm-animals http://link.springer.com/article/10.100 ... 010-9261-7 https://www.novapublishers.com/catalog/ ... s_id=13851 ir t. t. Kiek dar pateikti?
Arthuras 2015-12-13 18:57
Bent jau reikėtų žiūrėt, ką rodai. Dabar kalbame apie žmogaus mitybą, o ne žemės ūkį. http://ajl.sagepub.com/content/9/5/336 - vienintelis iš tavo nurodytų, rimtame žurnale išleistas straipsnis, kuris susijęs su žmogaus mityba. Bet nemanau, kad pvz. neurologai sutiktų, kad įmanoma Alzhaimerį efektyviai gydyti mityba ir įrodyti tuos gelbstinčius procesus. Kitaip tai būtų amžiaus atradimas prieš ligą, su kuria gydytojai šiuo metu nelabai ką gali padaryti. Bet tebūnie. http://www.drgreger.org/Greger_2011_CAB.pdf - referatas veterinorių žurnale. http://www.intechopen.com/books/biotech ... rm-animals šis pavyzdys parodo, kokio lygio šio autoriaus "mokslas" yra. Kabinėjaisi prie to, kad blogeris keikiasi... Na jis tik blogeris - jam galima. Bet ar žinai, kad metaforos ir kiti išsireiškimai nenaudojami mokslinėje literatūroje? http://i.imgur.com/VNSEHxs.png http://link.springer.com/article/10.100 ... 010-9261-7 - gi ne apie žemės ūkį kalbam, joptararai... https://www.novapublishers.com/catalog/ ... s_id=13851 - o šito, jau geriau būtum ir nerodęs. Čia gi visiškas šlamštas. http://scholarlyoa.com/2015/05/26/watch ... heir-name/ Visiškai nerimtas žurnalas. Apie jį jau ir internete gandai sklando.
UTF16 2015-12-13 19:48
Tu patikinai, kad tavo nuomonė sutampa su besikeikiančio blogerio. Kai aš pateikiau žymiai profesionalesnio blogo pavyzdį, tu ėmei laužtis pro atviras duris ir jį pavadinai „autoritetingo mokslo šaltiniu“, nors ten nebuvo jokio argumento, man nieko nereikėjo pagrįsti – teireikėjo pateikti pavyzdį, kad internete būna ir kitokių blogų. Michael Greger prieš Anthony Colpo Išsilavinimas: MG – Cornell University College of Agriculture and Life Sciences, Tufts University School of Medicine AC – vidurinė mokykla, savamokslis. Mokslinis laipsnis: MG – bendrosios praktikos medicinos mokslų daktaras, besispecializuojantis mitybos srityje. AC – treneris (?). Leidiniai: MG – blogas, 4 knygos, >20 mokslinių publikacijų įvairiuose žurnaluose (daugiausia gyvulininkystės tema), iš kurių bent 1 tinka Arthurui. AC – blogas, 4 knygos, 1 publikacija (?).
Arthuras 2015-12-13 20:25
Aš blogo linką numečiau Aš ir suabejojau, ar tikrai tas autorius, žino ką kalba, ar tik dolerį kala (o kad tai yra jo pagrindinis tikslas, galima net neabejoti, turint omeny, kokias knygas jis rašo...). Pasirodo, kad apart šeimos gydytojo išsilavinimo viename prastesnių med universitetų USA (50 iš 90 reitinguojamų) ir keleto mokslinių abejotinos kokybės straipsnių - niekuo jis nepasižymėjęs. Tai jeigu jau duodi ala nerealiai gerą šaltinį ir nori čia visus pamokyti, ką reikia skaityti, tai pasirūpink, kad jis tikrai būtų geras, o ne populistinis š.
UTF16 2015-12-13 20:31
Tau tas pats galioja.
sub 2015-12-14 12:13
Visų pirma privalau pritarti "Vazzy" - tiesą sakai. Juo labiau kad kiaušinis, maistingumo atžvilgiu, vertinamas dėl baltymo, o trynis dažnai net išmetamas, ne tik tarp sportininkų. Antra. Taip, kalbant apie žmones, žmonės n metų valgė mėsą. Tik jie valgė ankščiau tai ką sumedžiodavo, dažnaiusiai žvėrieną. Tik po to išvedė veisles, kuriomis pradėjo maitinti žmones ir tukinti. Mėsa, kaip maistas, nėra blogai, blogai yra neturėti saiko. Manau saikas viena iš nūdienos problemų. Prie to pačio pridedant tai, kad žmonės tiesiog nemoka valgyti. Juk patariama, tokį maistą kaip mėsa, kramtyti, kramtyti ne porą kartų, o sumalti dantimis tą mėsą į košę, kad lengviau virškintų. Didelė problema, kad vyresni vyrai jau nebeturi saiko, greitai suvalgo savo maistą, mažai kramto, daugiau pagardų naudoja. Anyway, daugelis vyrų net daržovių salotų porcijos per dieną nesuvalgo, apsiriboja pora raugintų agurkų prie kepsnio, o ką jau kabėti apie košes ir grūdus? Manau su mažiumi vyrai net šių skanėstų atsisako vien dėl mėsos, nes klaidingai mano, kad mėsa suteikia daugiau energijos. Taigi baigiant manau visi pritars, kad svarbiausiai: saikas, taisyklingas valgymas (kramtymas) ir platesnis (įvairesnis) racinas ir judėjimas (sportas ar kasdieninė mankšta).
UTF16 2015-12-14 12:48
Tuomet kyla klausimas, kiek sveika tavo mityba, jei jos pagrindą sudaro produktai, dėl kurių turi nuolat sukti galvą dėl saiko ir negali pasitikėti tiesiog sotumo jausmu.