Skiepijimas nuo COVID-19 šioje šalyje pereina į naują etapą - tai matysime visur

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bruonius 2021-07-15 15:02
Oi vyrukai... Jūsų problema esmės nesuvokimas.
Benediktas 2021-07-15 15:07
Vakcinų veismingumas statistikoje įrodytas. Jei nesiskiepini, tai prisidedi, prie to, kad vėl griežtas karantinas būtų ir pilnos ligoninės pacientų. Suprantu, gali nesiskiepyt, bet nereikia trimituoti, kad COVID nepavojingas.
Benediktas 2021-07-15 15:09
Na tai, ar atkopijuosi šaltinių pavadinimus iš kur semiesi išminties apie COVID? Ar paliksi mus vargti su vakcinomis?
Evil 2021-07-15 16:01
Aha, jau skubu, bėgu, griūnu. "Pilnos ligoninės" - mažiau teliko reik žiūrėt.
Benediktas 2021-07-15 16:14
OK, paiškink savo logiką tada. Kodėl per teliką rodo pilnas ligonines ir įveda griežtus karantinus, kurie kenkia ekonomikai?
bahuriux 2021-07-15 16:28
Taip ir buvo kai Lietuvoj per parą nustatydavo po 3000 naujų atvejų, o per teliką rodė lavonmaišius ir perpildytas ligonines, realiai 50% užpildytos buvo tik kokios dvi ligoninės, per visą Lietuvą, o visos kitos absoliučiai tuščios pvz 30-50 ligonių išvis Klaipėdoj Respublikinėj ir universitetinėj kartus sudėjus ir čia išvis įskaitant visus tuo metu buvusius ligonius ne vien tik covidinius ta prasme. Aš buvau įmetęs tūbės nuoruodą kaip atrodo Klaipėdos infekcinių ligų skyrius, per patį piką, buvo visiškai tuščias.
Benediktas 2021-07-15 16:45
Tai visi savanoriai ligoninėse buvo tik dumų į akis pūtimas? Ir visam pasaulyje taip? Visos vyriausybės meluoja savo piliečiams, įveda griežtus karantinius, stabdo savo ekonomikas, nors to daryti nereikia, kad tik galetu pervesti pinigus farmacijos kompanijoms? Visi statistikos centrai yra nupirkti? Tipo viso pasaulio vyriausybes valdo, kelios farmacijos kompanijos? Farmacijos kompanijos turi didesne itaka net uz naftos kompanijas, pramogu versla, gamybos imones sumoje? Visi gydytojai, mokslininkai yra papirkti, Lietuvoje ju bent keli tusktanciai, pasaulyje - milijonai gydytoju. Ar kaip suprasti?
kestutisz 2021-07-15 17:00
Tai laikau irgi tik savireklama - žiekit, koks aš soc atsakingas, o realiai tai vistiek nelabai daugiau ką buvo veikti. Būtų trūkumas - kviestų žmones patys, na kaip kraujo kai trūksta - ir kviečia, ir į darbovietes atvažiuoja. Tik duok.
Benediktas 2021-07-15 17:05
Nu tai jei realybeje nieko nereikia daryti, tai kam tada "reikia kaška dariti". Paiškink tu tada? Kur diktafonu irasai is viso pasaulio gydytoju turetu atsirasti, kaip ligoneses vadovavai jiems liepia meluoti, kad ligones uzpildytos COVID serganciaissiais? Kodel reikia imituoti pilnas liginines, papirkineti televizijas, gydytojus ir mokslinkus, kad neparsitartu? Kiek pinigu turejo sumoketi uz tylejima? Ar prigrasino, kas ismes is darbo visus, jei prasitars ir tesimai nepades? Kam tai reikia slepti uz tokia didele kaina ir su tokiu dideliu zmoniu kiekio ijungimu i samoksla? Kam isvis tas samokslas tada, koks jo tikslas?
kestutisz 2021-07-15 17:21
Vat būtent "sąmokslu" aš ir netikiu. Tiesiog baimė, na kaip klasikoje - "Dangūs griūva".
Benediktas 2021-07-15 17:26
Ko bijojo? Bijo?
AAA000 2021-07-15 18:38
kiek tu "savanoriu" buvo? problema ne pilnos ligonines. problema kad medikai apsisisyko iki ausu ir nebegydo. nes rado priezasti nebedirbt - corona epidemija. jie daba imituoja darba. ir dar reikalauja papildomu resursu darbo imitacijos priemonems tie antivakseriai jau knisa. cia ne tik medikai prades issikalinet. tuo aplamai visas viesasis sektorius analogiska suda mals. vien del to reikia greiciau paskiepyt dauguma. verslas tai greit prisitaike ir pasirinko optimaliausius sprendimus. arba nutrauke veikla. bet visasis ssektorius - visai kas kita. tai parazitai su funkcija atlikt kazkokius veiksmus ir paslaugas viosuomenei. o daba jie atostogauna uz tavo ir mano mokescius. is esmes dabar tedirba tik komercine medicina - vaistines ir kokie odontologai su sarlatanais-homeopatais-psichologais. va kas nutiko/ jei tu nesuvoki - cia tavo problema. bet mirsta daba penzinykai pagrinde nuo suprastejusio mediku darbo. issibegiojo tiesiog... ir nepriversi niekaip. sistemine beda cia. musu medicina sudina per daug. kol neatsiras bent 50% komercinio sektoriaus, ar kokio atvykeliu/turistu medicininio aptarnavimo - manau taip ir vilksimes kazkur uopdegoje... moket uz tai as nenoriu priverstinais PSD/socialinisi ir pan mokesciais, kur konservai pridelios... va kame nesiskiepijimo problema... o tau matau nerodo kazkas kazko per tv, samokslo teoriju - pagrindine gyvenimo problema... tu neperki gi tu vakcinu. kauke gal kokia nebent tepirkai is savu... man klausimas kitas. jei tau epidemija nekelia jokiu problemu - tai kas tave islaiko? nes tu islaikytinis esi - kitaip nepaaiskinsi tavo rasinejamu nesamoniu...
Benediktas 2021-07-15 18:49
Medikai susitare negydyti? Anksciau gyde, o kai atejo COVID nebegydo jau? Šiaip sau atšaukia greitasias arba ligonineje neduoda vaistu, nors turi pasideje? Kompuose solitaire plekia ir praso uz nepadidejusi darbo kruvi pinigu?
AAA000 2021-07-15 18:52
as ne apie tai. jie daba vaizduoja kad gydo. lygis smuko. per sunku suprast ka parasiau? smegenu vingiai pakankamai neissiriecia? ne nu tu tikrai matyt niekur nedirbi. as kasdien susiduriu su viesu sektorium... dar tokiu "aukstumu" niekada nedemonstravo...kai ka suformint paprasciau - kysininkavimas vel padidejo
bmk1245 2021-07-15 18:54
"Dauguma" tai kiek? Kur riba? PS 'optimaliausias' tai kaip geriausiasis. Nėra 'optimalesnis' ar 'optimaliausias'. 'Optimalus' yra geriausias.
AAA000 2021-07-15 18:58
tiek, kad nebutu preteksto taikyt bet kokius apribojimus. nu kad visuomene pradetu jau orientuotis kas vyksta. kai atveju nebebus. arba jie bus uzgesinami lokaliom priemonem. pvz suvezant uzsikretusius kur nors. nes vienetiniai. tu suprask, kad skelbs tas "ekstremaliai padetis" daba iki pazaliavimo valdzia. bet kokia nekompetencija ant to nurasys. manes kaip piliecio tai visiskai netenkina. o antivakseriai is esmes penktoji kolona. ------- del "optimaliausio" pasigincyciau. kai situacija kintama ir "optimalus" kiekvienu momentu vis kitoks, tai "optimaliausias" reikstu kazka bendra isvestini is "optimaliu". ne dar geresni - o vidurkini. kuris skiriasi nuo "optimalaus" ir yra kitoks funkciskai, o ne kokybiskai. jis gali but net prastesnis iz situacini "optimalu". taip kad savo kokybini "iptimaliausio" isaiskinima gali susikist ar sukist kokiems kalbininkams, kur aiskina apie vartosenas as kitaip vartojau nei tu prikibai va geriausias ir kazkoks "geriausiasis" savoka tam netiktu. del to ir nevartoju - nes ji konkretesne, butent grieztai situacine ir netinka siuo atveju. optimalus apibudina ir reiskini kaip sistema. tai nera grynas rikslinis budvardis. viskas priklauso nuo kalbos niuansu. kokybiskiausias vartotina. optimaliausias irgi. gereliausiasis - ne.
kestutisz 2021-07-15 19:00
Pačią pasaką teko skaityt? Ta baimė nepaaiškinama. Taip, buvo galima kažkiek pateisinti akcijų rinkos griuvimą per pus, nes na tarkim Buffetas ir pan akcijų į kapą nenusineš, tai tikrai galėjo staigiai parduot dauug fantikų vien tam kad nusipirkti/įrengti nuosavas autonomines salas be užkrėtimo tikimybės. Na dar gal kažkiek NT kaina galėjo kristi, nes na paveldėtojų daugiau atsirast galėjo nieko nedarant. Na kaip ir viskas. Bet baimės ratas užsisuko ir net nėra kada pagalvot - WTF?
bmk1245 2021-07-15 19:14
Sąvoka 'opimalus' yra 'geriausias'. Galit vidurkint, daugint, dar ką nors daryt, bet 'opimalus' yra 'geriausias'. O gal Jumis tas 'woke/sjw' kretinas, bandantis terminus suvartyti savo reikmėm?
bahuriux 2021-07-15 19:16
Būtent taip paraidžiui Klaipėdoje ir yra būtent soliteri dėlioja ir prašo didesnių atlyginimų ryšium su corona, nors tų covidinių pacientų tik keletas buvo ir taip jau daugiau kaip metai. Prisirašinėja ant popieriaus covidinių ligonių tiek, kad lovų vos užtenka, turbūt ėmė didžiają dalį su simtomais kurie namie gydėsi ir prisipaišė kaip hospitalizuotus. Už tai (už atostogavimą) valstybė tiksliau mokesčių mokėtojai ir es jiems mokėjo ir moka premijas papildomai. Tie keli savanoriai išvis tik tam kad galėtu judėti iš vieno į kitą rajoną registravosi, gavo popiergalį padirbo valandą ar porą ir gali gastroliuoti kitam rajone ir visiems gerai. Beto jiems niekas nieko ten neleidžia dirbti, maximum popierius iš kabineto į kabinetą nešioti, nes viskam reikalinga kvalifikacija. Čia ne sąmokslai čia valdžių bukumas. Maždaug įsivaizduoji kuri žinia per medias greičiau tave pasieks ta kur realiai viskas išdėstyta visi faktai visi skaičiai, ar kur lavonmaišiai ir perpildyta vienoj ligoninėj viena palata ta parodomoji žurnalistams?
AAA000 2021-07-15 19:19
riba - nulis nauju atveju aplinkui. tada ir durniams, kur masto linijiniskai -pasidaro aisku, kad kazkas stringa. KITUR. antivakseriai yra tokio tipo durniai - kur vienu metu tesuvokia viena problema cia tipinis bezdzioniu variantas, kurias visi valdo. nebutina ta pasiekt visoje Lietuvoje. svarbu lokaliai butu dauguma - virs 50% - jei nori mano kriterijaus. ta prasme teritoriskai praskiepyt dauguma ir pamatyt efekta su teritorijomis kur mazesnis procentas. tada automatiskai pakaks visuomenes spaudimo. dabar to nera.